RIF-ordföranden efter tumultet: "Fördömer det"

Tre polisanmälningar och två personer till sjukhus. Det blev resultatet när krutröken lagt sig efter söndagens juniormatch på Karstorp.

Det var på en av fotbollsplanerna på Karstorp som det blev tumult efter slutsignal.

Det var på en av fotbollsplanerna på Karstorp som det blev tumult efter slutsignal.

Foto: Ellinor Ljung

Fotboll2022-08-22 17:00

Det var efter att domaren blåst av matchen mellan Västerviks FF och Rimforsa IF som tumultet uppstod.

– Detta skedde framför vår avbytarbänk. Vår högerback tog upp matchbollen och började jonglera med den när en av deras spelare gick upp bakom honom och sparkade honom kraftigt över benen. Vår spelare vänder sig om och knuffar till honom och frågar vad han håller på med varpå motståndaren flyger på honom och börjar slå honom. Det slutar med att vår spelare får hjärnskakning, säger tränaren Petter Grönvall, som också är ordförande i VFF.

Flera ledare och spelare i VFF försökte gå emellan för att slita bort spelaren från Rimforsa. 

– Det kom flera spelare från Rimforsa som skulle in och slåss. I det tumultet försökte en ledare från Västerviks Damfotboll att hjälpa till och blev knuffad. Han landade så hårt att han blev liggande innan han kunde transporteras till sjukhuset.

Enligt Petter har ledaren för Rimforsa agerat föredömligt efteråt.

– Han ringde mig på kvällen och har även varit i kontakt med ledaren som blev knuffad. Han var väldigt tydlig med att spelarna som har varit inblandade i detta kommer att få kännbara straff.

Hur tänker du när detta inträffar?

– Det tar på glädjen och man tappar sugen. Hade det varit en isolerad händelse hade det varit en sak, men det har hänt oss tidigare i den här serien. Den gången slutade det inte med misshandel, men det var väldigt hotfullt när en av våra spelare blev omringad, svarar Petter.

Petter har varit i kontakt med Östergötlands Fotbollsförbund som administrerar serien, men förbundet inväntar domarens rapport innan något beslut kan tas.

Mikael Philipsson, ordförande i Rimforsa IF:s fotbollssektion, säger följande om det inträffade:

– Jag har bara fått höra på omvägar vad som har hänt, men stämmer det som jag har fått berättat för mig så är detta inget föreningen står bakom utan vi fördömer det. Vi kommer att lägga oss platta för domarens rapport. Vi ska ha möte på måndagskvällen om det inträffade där vi ska bilda oss en uppfattning.

Förutom de två nämnda händelserna, som båda har polisanmälts, så har ytterligare en polisanmälan inkommit då en tonårig spelare har anmält att han sparkades i ryggen av en okänd person.

Tidigare i somras väcktes åtal gällande en annan våldsam incident i ungdomsfotbollen i Västervik, då en spelare knockades med flera slag under nattfotbollen på Bökensved.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!