Wärnehall om tappet: "Ingen är oersättlig"

En fotbollsknall briserade på måndagskvällen. Gullringens GoIF blir av med sin spelande tränare Karlo Goranci, som presenterats av rivalen Vimmerby IF. Ett beslut som hunnit sjunka in hos GGoIF:s Patrik Wärnehall. "Vi kommer köra vidare på vårt koncept, oavsett honom".

Patrik Wärnehall, till vänster, tycker att det är tråkigt att Karlo Goranci, till höger, lämnar Gullringens GoIF redan efter ett år.

Patrik Wärnehall, till vänster, tycker att det är tråkigt att Karlo Goranci, till höger, lämnar Gullringens GoIF redan efter ett år.

Foto: Arkiv

Fotboll2022-10-10 21:32

Sporten når Patrik Wärnehall, med i sportgruppen i Gullringens GoIF, sent på måndagskvällen. Att Karlo Goranci lämnar Gullringen för Vimmerby IF kom inte som någon större överraskning för honom.

– Vi har vetat om det här en tid. Karlo meddelade oss samma dag som han träffade Vimmerby och berättade om intresset från VIF och från en annan förening. Men det blev aldrig konkret med den andra föreningen, säger Wärnehall.

Konkret blev det däremot med Vimmerby IF. Runt 20-tiden på måndagen blev det officiellt på VIF:s hemsida att Goranci ansluter som spelande assiterande tränare.

Hur ser du på det här?

– Det är lite som jag pratat med Karlo själv om. När man väl börjat bygga något vill man väl vara med och bygga färdigt? Han har varit bra för vårt spel och vi kommer köra vidare på samma koncept, oavsett honom. Sen har jag personligen lite svårt att förstå det och tycker det är lite konstigt. Karlo och "PG" (Patrik Gunnarsson, huvudtränare i Vimmerby) har två helt olika filosofier, där "PG" vill spela en rak och fysisk fotboll medan Karlo vill spela bollen längs marken, säger Patrik Wärnehall.

Hur går ni vidare nu?

– Vi har börjat sondera terrängen.

Har ni tagit kontakt med någon tränare?

– Ja, vi har diskuterat lite. Redan i helgen förstod vi vart åt det lutade när vi pratade med Karlo. Sen är ingen oersättlig, så vi kommer hitta en bra lösning. Vi ska göra allt för att vinna serien nästa år. Det är vårt mål, även utan Karlo.

Wärnehall berättar att man redan nu gjort klart med flera viktiga spelare till 2023.

– Stommen är klar och det är väldigt bra. Jag kan tycka att vi hade seriens bästa backlinje i år. Nu vill vi både bredda och spetsa truppen för att vinna serien.

Victor Okeji och Maqbul Daudi kom in under säsongens gång i gulsvart.

Hur blir det med dem?

– Maqbuls visum går ut i december och han kommer att åka tillbaka till Kenya igen. Tanken är att han ska komma tillbaka till Sverige sen, men inget är spikat ännu. I Victors fall rör det sig om jobbsituationen. Vi vill ha kvar honom och hoppas hitta en lösning.

En ljusglimt som presenterades av Gullringen tidigare under måndagen är att Axel Hoppe Adolfsén ansluter från Frödinge/Brantestad SK.

– Han har tränat med oss en tid och är en kille som har rätt inställning och rätt attityd. Det är bra egenskaper.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!