Så gick de lokala division 5-matcherna

Division 5 nordöstra Småland spelades färdigt under lördagen och i division 5 mellersta Götaland var det näst sista omgången. Här är de lokala lagens matcher.

Fotboll 28 september 2019 19:23

Djursdala-Fågelfors 5-0 (3-0)

DSK tog en komfortabel seger mot seriejumbon i säsongens sista match. Det var aldrig något snack. Jihas Assaf, Albin Isaksson, Simon Henriksson, Lucas Fridell och Simon Lennartsson stod för målen, i den ordningen. 

De bästa spelarna i Djursdala var Albin Isaksson, Simon Lennartsson, Lucas Fridell och Daniel Gustafsson (den yngre). Segern mot Fågelfors innebär att DSK slutar femma i division 5. 

Storebro-Rödsle 5-2 (3-1)

 – Vi kom inte igång som vi hade hoppats på. Vi gjorde inte riktigt det vi skulle i början, men vi löste det bra ändå och lät dem inte komma till några lägen, säger Storebrotränaren Torbjörn Pettersson. 

 –  Vi gjorde det som krävdes och fick in några fina mål. Rödsle är ett ungt lag, men de försöker spela bra fotboll. Det var bra att vi vann.

Storebro löpte en liten risk att hamna i kval nedåt inför sista omgången, men den egna segern och de andra bottenlagens förluster gör att SIF klarar sig kvar. 

 – Det skulle ju till rätt mycket för att vi skulle behöva kvala nedåt. Att vi förlorade samtidigt som de andra vann. Nu blev det ju tvärtom. Skönt att undvika kval nedåt, säger Pettersson, som inte vill berömma någon särskild spelare. 

Storebros målskyttar: Viktor Ström 2, Viktor Nyström 2, Carl Andersson. 

SK Lojal-HM IS 2-1 (2-1)

HM IS tog ledningen efter ynka en minut, genom Yousif Awred Al Baidhawi. Det hjälpte föga. För SK Lojal kvitterade bara tre minuter senare genom Anton Selimi. Jetmir Shehi sköt sedan in segermålet 2-1 till Lojal. Detta innebär att SKL hamnar på sjätte plats i division 5, medan HM IS blir sjua. 

Målilla GoIF-IF Stjärnan 4-5 (2-4)

Målilla låg pyrt till i botten av femman, och riskerade kvalplats. De förlorade mot Stjärnan, men det gjorde inget för även Fårbo fick stryk och hamnade på kvalplatsen. Målskyttarna i Målilla GoIF: Henrik Johansson 2, Daniel Skoog, Rickard Robertsson.

Kisa BK-Sonstorps IK 0-6 (0-3)

Kisa hade inget att sätta emot när överlägsna serievinnaren Sonstorp kom på besök. Sonstorp har vunnit 19 matcher, kryssat en och förlorat en i år, så det är inte konstigt att Kisa förlorade. KBK återfinns på åttonde plats i tabellen. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa