I helgen spelades det tre lokala matcher i damernas division 3. Här är en sammanställning.

Malin Rydén gjorde två mål när HFK tog en ny seger.

Fotboll2022-05-22 20:03

• Hultsfreds FK–Västervik B 4–0

HFK:s damer tog en övertygande seger i söndagens match hemma på Knektavallen. Malin Rydén visade vägen genom att göra både 1–0 och 2–0 i den första halvleken.

Efter pausvilan kom det ytterligare två mål. Julia Ingemarsson satte 3–0 och i mitten av halvleken gjorde Edna Ganovic 4–0. Vinsten innebär att Hultsfred toppar tabellen, med nio poäng på fyra matcher.

Laget har redan, med råge, överträffat fjolårets poängskörd när de klarade nytt kontrakt i slutskedet.

• HM IS– Rödsle 2–6

Hemmalaget fick en jobbig start på matchen och låg under med 0–3 efter 25 minuters spel. Den ställningen stod sig till mitten av den andra halvleken. Då gjorde Rödsle 0–4, innan Emma Sjökvist reducerade på straff.

I slutskedet gjorde lagen ytterligare varsitt mål. I HM IS var det Gabriella Olsson som skrev in sig i målprotokollet. Noterbart är att Ellen Gustafsson i Rödsle blev fyramålsskytt.

HM IS, som är nykomling i division 3, har inlett säsongen med en vinst och tre förluster.

• Tranås B–Vimmerby B 1–2

Vimmerby tog en skön trepoängare i prestigemötet mot Tranås B.

– Det var en kämpaseger. Efter en mycket bra start och ledning med 2–0 efter 30 minuter, tog Tranås över lite, men vi höll i från med näbbar och klor. Vi hade en DM-match i fredags, så med tanke på det är det en heroisk insats våra tjejer gör.

Vassast i VIF B var Sandra Andersson och Kujtese Rexha. Målen av Reta Hanno (skott) och Tessan Svensson (friläge).