Så gick det för de lokala lagen i Smålandsfemman

Det blev en segerlös lördag för våra lokala lag i den småländska division 5-serien. SK Lojal föll mot topplaget IF Stjärnan medan BK Boston spelade oavgjort mot bottenlaget IFK Österbymo.

SK Lojal föll borta mot serieledande IF Stjärnan.

Fotboll2020-08-29 20:20

IF Stjärnan mot SK Lojal. En toppmatch där Lojal verkligen kunde ta steget upp till toppen av division 5-tabellen vid seger. Istället blev det en tung 4–0-förlust borta på Örnehed för Lojal. Stjärnan fick en drömstart på matchen och gjorde 1–0 redan i den tredje minuten. Sedan dröjde det till den andra halvleken innan fler mål skulle komma, och då var det Stjärnan som gjorde ytterligare tre och tog sin sjätte raka seger. Lojal är kvar på tredje plats i femman, med sina 13 poäng. Stjärnan, som leder serien, har nu 18 poäng.

För BK Boston blev det visserligen poäng – men bara en. Bortamatchen mot IFK Österbymo började på sämsta tänkbara sätt, när hemmalaget tog en tidig 2–0-ledning. Boston fick in en reducering innan paus genom Ali Soltani och i den andra halvleken kunde Alexander Hellenstierna sätta 2–2 och rädda en poäng för BKB. Boston står på fem inspelade poäng medan Österbymo har fyra.