Så gick det för KBK i cupen: "Gjorde det svårt för oss"

Kisa BK är ute ur Östgötacupen. Detta efter lördagens 3–1-förlust mot Malmslätts AIK. "Vi tar med oss en bra andra halvlek", säger KBK:s tränare Alberis da Silva.

Kisa BK föll i cupen. Arkivbild.

Kisa BK föll i cupen. Arkivbild.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2023-04-01 15:41

Kisa BK, som till vardags håller till i division 3, behövde inte spela något gruppspel i Östgötacupen. Istället gick man direkt in i slutspelet – och lottades där mot Malmslätts AIK från division 4. 

På lördagen spelades matchen, på Linköping Arena. Men det blev ett snabbt uttåg för KBK. 

– Vi var inte tillräckligt hungriga i första halvlek, tyvärr. Malmslätt hade mer energi och krigade mer än oss, konstaterar tränaren Alberis da Silva efter förlusten. 

Malmslätt, som tog ledningen i den 30:e minuten, åkte på en utvisning i upptakten av den andra halvleken. Trots det kom tunga smällar för Kisa, när hemmalaget utökade till både 2–0 och 3–0. Det sista på sin bonusstraff. 

– I andra halvlek är vi mycket bättre och skapar en hel del bra chanser. Malmslätt gjorde det svårt för oss och försökte dra ner tempot, med frisparkar och så. Där tycker jag att domaren var för snäll och kunde delat ut fler kort. Men vi tar med oss en bra andra halvlek, säger da Silva, som berömde David Thollander. 

Mauricio Penteado Fagotti tröstmålade för KBK med drygt en kvart kvar att spela. 

Kisa har seriepremiär den 10 april, hemma mot IF Haga som är nykomlingar i division 3.

– Det känns ändå bra inför premiären. Det är det här man har gått och väntat på, så vi får se hur vi står oss. Det kommer bli en tuff serie. Det är roligt att vi får börja hemma.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!