Så gick det för VIF i cupmatchen

Platt fall. Cupäventyret är över för Vimmerby IF den här gången. VIF fick respass av division fyra-nykomlingen Ruda och föll borta med klara siffror (5-1). "Inget att säga om, Ruda var klart bättre än oss", säger tränaren Johan Karlsson Törndahl.

Vimmerby IF mötte Ruda i en cupmatch i torsdags kväll.

Vimmerby IF mötte Ruda i en cupmatch i torsdags kväll.

Foto: Maja Allvin

Fotboll2020-08-06 21:25

Förra säsongen imponerade Ruda oerhört i division fem-fotbollen. Med ett tryggt och bra passningsspel i grunden och med starka och smarta spelare, var de klassen bättre än alla andra lag. Mot Vimmerby visade de upp delar av sin kapacitet. 

– Det var ett välspelande lag vi mötte, som löpte mer än oss och som var starkare i närkampsspelet, säger Karlsson Törndahl. 

Det ska sägas att Vimmerby spelade seriematch så sent som i tisdags – och flera av dem startade även mot Ruda i torsdags. 

Hemmalaget styrde spelet mot VIF. De gick fram till 2–0 innan unge Josef Fenikh reducerade i slutet av den första halvleken och gav hopp till Vimmerby. 

– Vi fick energi av målet,  men vi kunde inte stå emot Ruda. De hade många långa farliga inkast och de vann mycket dueller mot oss. Vi väger lite lätt, det är tydligt. 

Efter paus ryckte hemmalaget ifrån målmässigt och kunde till slut vinna med klara 5–1.

– Ruda vinner fullt välförtjänt. Vi måste få igång en bättre rörelse i laget och i passningsspelet fanns mycket att önska, menar VIF-tränaren, som plussade Anton Ljungberg rejält. 

– Han var riktigt bra, i en för honom ny position som defensiv inre mittfältare. I övrigt var det ganska så slätstruket. 

Nu väntar en veckas vila i matchandet för Vimmerby, där Bäckseda väntar i nästa omgång i seriespelet. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!