Tränarens kritik – mot sig själv: "Korkat av mig"

Södra VI IF åkte på en storförlust, medan IFK Tuna och HM IS bjöd på riktiga målfester. Här är en genomgång från lördagens matcher i division 5 (Småland).

HM IS, Södra Vi IF och IFK Tuna spelade alla i division fem under lördagen.

HM IS, Södra Vi IF och IFK Tuna spelade alla i division fem under lördagen.

Foto: Arkiv

Fotboll2022-06-11 18:35

IFK Västervik–Södra VI IF 5–1

Det tog inte ens en minut. Sedan hade Västervik tagit ledningen mot SVIF. Det satte tonen för resten av matchen. Södra Vi-tränaren Patrik Nilsson vill ta på sig den första halvleken, där hans lag släppte in ytterligare ett mål mot slutet av den. 

– Jag får ta på mig det. Vi försökte gå tillbaka till 3–5–2 men nej... De gjorde mål efter 20 sekunder. Vi körde på med det systemet ett tag till i den första men bytte till 4–5–1 strax innan de gör sitt 2–0-mål, säger han.

Blev det någon skillnad?

– Nej. Det hade nog inte spelat någon roll i den här matchen, eftersom vi inte riktigt var där. Men det är ändå korkat av mig att byta när vi äntligen hade hittat en trygghet. 

IFK Västervik spelade bra fotboll och visade varför man är ett topplag.

– Så bra trodde jag inte att de skulle vara, berömmer Patrik Nilsson. 

Hannes Stefanssons 3–1-reducering var SVIF:s enda mål i matchen. Han gjorde en bra insats, liksom återvändaren Elias Hallingfors.

– Elias startade som vänsterback och var väldigt duktig. Han kommer göra stor nytta för oss. 

IFK Tuna–IF Stjärnan 5–1

Toppmöte och ovisst på förhand? Kanske det. Men IFK Tuna gjorde processen kort med gänget från Påskallavik. 

Bortalaget fick däremot den bästa starten, med ett tidigt ledningsmål.

– Innan matchen tryckte vi verkligen på att vi skulle vara noggranna i vår egna box på fasta. Sen får de en frispark på mittplan det första som händer och den dimper ner till en av deras spelare som nickar in den, säger Tunas tränare Oskar Eriksson. 

Stjärnans glädje blev kortvarig. Innan 45 minuter hade spelats var det vänt. Albin Hellenstierna och Victor Gustavsson stod för målen.

– Stjärnan hade en ganska trög backlinje och vi hittade mycket ytor bakom den. Det var nästan så att man fick säga till laget att inte bara slå långt, säger Eriksson. 

I den andra halvleken dominerade Tuna och stod för fina mål. Bland annat gjorde Gustavo Borges ett läckert frisparksmål till 4–1. Innan dess hade Hellenstierna satt trean. Victor Gustavsson avslutade målfesten i slutminuterna.

– En av våra mer bekväma segrar. Vi gör en bra match, men jag vet inte om Stjärnan hade ett så ordinarie lag. Om det var deras ordinarie lag så hade de ingen bra dag, menar Oskar Eriksson.

Tränaren berömde hela laget men gav extra plus till Gustavo Borges och Ted Åström Åberg.

Timmernabbens IF–HM IS 2–7

HM IS studsade tillbaka direkt efter 1–2-förlusten mot Tjust senast. Visserligen stod det 1–1 efter en kvart, då Timmernabben kvitterade. Efter det var det inget snack. Gästerna gjorde två mål till innan paus och fick också en drömstart i den andra halvleken.

– Deras målvakt rusade ut och skulle rensa undan, men bollen hamnade hos Olle Enqvist vid mittcirkeln. Han dämpade bollen med bröstet och lobbade in den från 40 meter, berättar Roger Olofsson i HM IS.

Det målet var i princip spiken i kistan.

– Ja, vi har en tendens att bli lite bekväma i andra men nu var det snarare tvärtom. Grabbarna jobbade ännu hårdare och det var viktigt att dämpa Timmernabbens jakt där direkt, säger Olofsson. 

Matchen i sig var inte särskilt välspelad.

– Det var mycket krig och vi spelade lite mer långt än vi brukar göra, för att undvika en massa skit bakåt. Timmernabben spelade också mycket långt. 

Erik Stejdahl, Olle Enqvist, Teodor Berggren, Rasmus Samuelsson (2) och Kristoffer Oskarsson (2) gjorde målen för HM IS.

Oskar Eriksson fick se sitt IFK Tuna göra fem mål i toppmötet med Stjärnan.
Oskar Eriksson fick se sitt IFK Tuna göra fem mål i toppmötet med Stjärnan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!