Så gick det i division sex

Här är en sammanställning av kvällens lokala division sex-matcher.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Fotboll2019-04-26 21:09

Ankarsrum–Frödinge/Brantestad SK 2–1 (1–1)

FBSK tog lednignen i matchen och hade också bud på fler mål i den första halvleken.

– Vi skulle väl haft en straff i första halvlek, som vi blev lite berövade på tycker vi, säger FBSK-tränaren Robert Blomberg. Ankarsrum vände dock på matchen, efter en sen kvittering i första halvlek och sedan en lyckad kontring i den andra halvleken. Hemmalaget hade också en straff som FBSK-målvakten Robert Nilsson klarade.

– Jag tycker nog inte att det var riktigt rättvist. Vi skulle haft med oss en poäng. Oavgjort hade speglat matchen bäst, säger FBSK-tränaren.

Målskyttar AIS: Robin Thorén Johansson, Christoffer Fröberg. Målskytt FBSK: Alex Gunnarsson.

Horn/Hycklinge–Hebe 2–0 (2–0)

I seriepremiären mot Frödinge åkte Horn/Hycklinge på en blytung 5–0-förlust. I årets första match på Stångåvallen såg det betydligt bättre ut. Horn vann med 2–0 efter en gedigen insats.

– Efter vår medikora premiär var det jätteskönt att studsa tillbaka direkt. Vi tog oss samman och visade var skåpet ska stå. Hebe var egentligen inte sämre än Frödinge. Det var vår insats som var den stora skillnaden, säger hemmatränaren Mikael Johansson.

Det var Marcus Oskarsson Johansson som gjorde båda målen. Det var hans första seriemål sedan den där otäcka knäskadan för några år sedan som höll på att förstöra karriären.

– Jag är jätteglad för "Mackes" skull. Det syns att hans tajming blir bättre och bättre.

Utöver "MOJ" får Joakim Storm extraplus.

Boston–Hjorted/Totebo 2–1 (0–0)

Hemmalaget kopplade greppet målmässigt med två inom loppet av tio minuter i andra halvlek. Gästerna reducerade med två minuter kvar.

– Första 20 minuterna var väldigt bra från vår sida. Sedan slutade vi att spela boll. Vi ryckte upp oss i andra halvlek, menar Pelle Strömsten i Boston.

– Vi kom inte upp nivå den här gången. Det var en jämn match. Tyvärr blev vi bortdömda när vi kunde ha gjort 1–1, istället blev 2–0 till dem, säger Robert Hagelin i Hjorted/Totebo.

Hemmalaget fick Abbas Mohamadi utvisad med elva minuter kvar efter två gula kort.

Målen för Boston gjorde Albin Envall och Jimmi Wickström. Målet för Hjorted/Totebo gjorde Tom Nilsson.

Bäst i hemmalaget var Mujtaba Abdul Hakim och Alexander Ekberg. Bäst hos gästerna var Martin Arvidsson.

Hammarsgärde–VIF Akademi 0–1 (0–1)

Matchens enda mål kom i tredje minuten genom Albin Hellenstierna som tog vara på en för kort nick när en hemmaspelare skulle nicka hem till målvakten.

– Vi är besviken eftersom vi gjorde en bra insats. Vi försvar oss bra hela matchen, men kommer inte upp i den nivå som vi vill när det gäller anfallsspelet, säger Hammarsgärdes tränare Lennie Rosén.

Bäst i hemmalaget var Emil Bäck.

– Det var en krigarinsats från vår sida. Planen var inte den bästa som gjorde att det inte gick att rulla boll som ville. Vi fick spela enkelt istället. Hammarsgärde hade större bolleinnehav, men våra chanser var lite hetare, menar Ricky Johansson i Vimmerby.

Hela Vimmerbylaget ska ha beröm för en krigarinsats med extra plus till Oliver Johansson i målet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!