Så gick det i lokala fotbollen i kväll

Nio matcher i den lokala fotbollen i kväll och här kan du läsa hur det gick. Bland annat tre matcher i division fyra, där både Hultsfred och Storebro vann stort, vilket innebär att man nu ligger etta och tvåa i tabellen.

Hultsfreds FK:s duktige anfallare Albert Johansson gjorde två mål i kväll när hans lag vann med hela 7-0 mot AFC i division fyra-fotbollen.

Hultsfreds FK:s duktige anfallare Albert Johansson gjorde två mål i kväll när hans lag vann med hela 7-0 mot AFC i division fyra-fotbollen.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2016-04-22 20:32

Sex division fyra-lag från vår tidnings spridningsområde var i farten på fredagskvällen – och de mötte varandra. Segrar för Hultsfred i derbyt mot AFC med hela 7-0 och 4-1-seger för Storebro borta mot Tjust gör att HFK och Storebro toppar serien efter två omgångar – båda med maximala sex poäng och bra målskillnad (+9 respektive +5).
I matchen mellan IFK Tuna och IFK Västervik vände gästerna ett tidigt underläge och vann med 2-1.

Hultsfreds FK-AFC 7-0 (3-0)
Mest anmärkningsvärt är Hultsfreds storseger mot Ariel/Fårbo, men det har sina förklaringar. AFC kom till spel utan sju av de spelare som var med i premiärmatchen förra helgen, dessutom hade man sin assisterande tränare i målet och blev även av med Jacob Karlsson under matchen som träffades i huvudet av ett stenhårt skott.
– Visst är det tråkigt, men vi åkte hit och visste att vi hade en i stort sett omöjlig uppgift framför oss. Hade vi tagit poäng i kväll, så hade vi svarat för en bragd, sa en ändå inte allt för nedslagen tränare i AFC, Roger Pettersson efter matchen.
Glatt i HFK och inte minst hos Sebasthian Svensson, som efter fem säsonger i division två-laget Vimmerby IF gjorde comeback i moderklubben i kväll – och gjorde två mål.
– Ibland spelar vi lite väl naivt, men det är svårt att göra så mycket mer än att vinna stort. Jag tycker ändå att vi måste framhäva vår egen insats, tyckte han.
HFK:s mål: Sebasthian Svensson 2, Albert Johansson 2, John Svensson, Martin Johansson och Andreas Knutsson.

IFK Tuna-IFK Västervik 1-2 (1-0)
I Tuna tappade hemmalaget 1-0 till 1-2 mot IFK Västervik i den andra halvleken.
– Västervik gör det bra, samtidigt som vi inte är i närheten av vår insats i seriepremiären (seger med 5-0 mot seriefavoriten Stensjön), tyckte Tuna-tränaren Michael Milton.
– Vi är inte tillräckligt ödmjuka i den här matchen, och tar inte jobbet fullt ut, trots att vi har pratat mycket om just det. Så på ett sätt så vi förtjänade den här förlusten. I förlängningen kan den nog visa sig vara nyttig för oss.
Tunas mål gjordes av Ted Åström Åberg, medan IFK Västerviks mål gjordes av Simon Jansson (55 min) 1-2 (90 min) av Anton Lindmark – båda efter hörnor.
Ett oavgjort resultat hade varit mest rättvist sett till matchbilden.

Tjust-Storebro 1-4 (1-2)
I matchen mellan Tjust och Storebro var Mohammed Shafa Ibrahim den stora skillnaden mellan lagen – han gjorde nämligen Storebros samtliga fyra lag i 4-1-segern.
– Han var fantastisk idag och han var precis överallt samtidigt, berömde lagledaren Fredrik Arvidsson.
Gästernas seger var odiskutabel och ett sargat Tjust hade svårt att hänga med.
– Vi var skapliga i första halvlek, men klart sämre i andra – då märktes det att vi hade sex man borta, sa Tjust-tränaren Sören Karlsson.
Linus Andersson gjorde Tjusts mål, som innebar 1-1.

Matcherna i division fem slutade så här för ”våra” lag i kväll:
Hjorted/Totebo-Målilla 1-2, Södra Vi-Ankarsrum 3-1, Asby-Österbymo 1-4.

Division sex:
Mörlunda-Rumskulla 2-0 och Slätmon-Falerum 2-2.

Division fyra damer:
Kisa-Åtvidaberg 2-0.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!