Frödinge tappade sent och föll i toppmötet

Det jämnar ut sig i toppen av damfyran. Frödinge föll efter två sena mål mot Tjust samtidigt som Hultsfred vann säkert på bortaplan.

Elin Linder gjorde ett bra inhopp för Frödinge.

Elin Linder gjorde ett bra inhopp för Frödinge.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-05-27 21:25

Tjust B–Frödinge 2–1

FBSK såg ut att kunna plocka sin sjätte raka seger för säsongen. Nathalie Strande gav laget ledningen efter en hörna precis före halvtid. Tjust gav sig inte utan lyckades göra två snabba mål i slutskedet av matchen och lägga beslag på tre viktiga poäng.

– Det här var tredje matchen som vi spelade inom loppet av en vecka och det syntes. Rent prestationsmässigt kan jag inte begära mycket mer av laget, men det är förstås surt att förlora på det viset. Vi bjuder på enkla mål samtidigt som vi har chanser att stänga matchen tidigare. Oavgjort kanske hade varit mer okej sett till spelet, sa tränaren Robin Blomberg som satte plus för pigga inhopp av Elin Kratz och Elin Linder.

Resultatet innebar att Tjust toppar serien en poäng före Frödinge och Hultsfred numera.

undefined
Elsa Nilsson, Hultsfreds FK

Högsby–Hultsfred 0–4

HFK hittade snabbt tillbaka efter förra veckans förlust borta mot Frödinge. Efter ledning 1–0 i halvtid vann till slut laget med klara siffror och är därmed tillbaka i toppstriden i hög grad.

– En stabil insats. Vi släpper inte till många chanser och tar tillvara på det vi skapar. Dessutom hanterade vi niomannaspelet bra, sa tränaren Krister Borgh som lyfte fram hela laget för insatsen men gav ett extra plus till Sandra Nilsson och Aya Alaloush.

Målskyttar: Elsa Nilsson, Aya Alaloush, Julia Ingemarsson och Stina Gunnarsson. 

undefined
Wilda Front, Rosenfors

Rosenfors–Gamleby 4–0

RIK bärgade sin tredje seger för säsongen på ett övertygande vis. Wilda Front gav laget ledningen i första halvlek. Sanna Sigvardsson ökade på tio minuter in på andra och Ines Karlsson fastställde slutresultatet med två fullträffar till slut. Hemmalaget fick beröm för sin andra halvlek, och ett extra plus gick till Sanna Sigvardsson.

Segern innebar att Rosenfors ligger femma i serien. Nästa vecka ställs laget mot Hultsfred på bortaplan i ett spännande kommunderby.

Gripenberg–HM IS 3–2

HM IS började starkt och såg ut att koppla grepp med två mål i första halvlek av Alva Engkvist och Emma Sjökvist. I andra släppte laget tidigt till en reducering och på slutet vände hemmalaget med två mål inom loppet av två minuter och vann.

– Vi gjorde en bra första halvlek, men fallerar i andra. Vi tappar markeringar och orkar inte fullfölja, sa HM IS:s tränaren Stefan Frejd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!