Så gick det när division sex-lagen träningsmatchade

Västerviks FF:s match mot Djursdals ställdes in men flera av våra lokala division sex-lag var i farten under lördagen. Vi har sammanställt resultaten och kommentarer här.

fotboll2019-03-30 15:23

Först ut på Bökensveds konstgräs på lördagsmorgonen var Ankarsrum och Hjorted/Totebo. Eventuellt morgonpigga fotbollsälskare som kommit för att kika fick se mål. Tolv mål. Tio av dem gjorde Ankarsrum, som tränas av Johan Aronsson. Har var såklart belåten med det hans lag visade upp:

– Jag är jättenöjd. Vi orkar nittio minuter och hade kunnat göra ett par mål till.

Ett styrkebesked från AIS alltså, som fick se mål från fyra spelare: Jesper Karlsson gjorde två, Jesper Skälhammar tre, Robin Thorén Johansson tre och Adonis Yousef Ali två. Hjorted/Totebos mål kom från Robin Brushane och Fredrik Lindström.

Därefter var det dags för Gunnebo och BOIF att göra upp. Även där blev det målrikt, åtminstone i första halvlek. Gunnebo vann med 5–1 – matchens samtliga mål föll i första halvlek.

– Efter vårt 1–0 så tar vi över matchen. Vi kommer runt bra på kanterna, speciellt är jag nöjd med sättet våra ytterbackar fyller på i anfallet, säger GIF-tränaren Marcus Harrysson.

Andra halvleken blev sedan en avslagen historia och Gunnebo kunde defilera till segern mot kommande seriekonkurrenten BOIF, vars mål kom på straff från Hassan Aydarus Abdi. Gunnebos målskyttar, i tur och ordning: Håkan Karlsson, Michaele Shambel Habtu, Kristoffer Lindholm, Mergim Guraziu, Dennis Komina.

Beröm i segerlaget ska riktas till 4-3-3-formationens ytterbackar David Holm och Dennis Ockhammar samt ytterforwards Wahid Ebrahimi och Mergim Guraziu.