Så gick snacket efter Rimforsas premiärmatch

Bra insats – men noll poäng. "Det är halvt orättvist. Vi borde ha fått med oss något", sa Noel Jackeltoft efter Rimforsas premiärförlust mot seriefavoriten Hjulsbro.

Noel Jackeltoft var het i den andra halvleken och kom till flera farliga lägen. Men det blev inget mål.

Noel Jackeltoft var het i den andra halvleken och kom till flera farliga lägen. Men det blev inget mål.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-06-24 15:45

Sett över 90 minuter var tisdagens match i Linköping helt jämn. Både Hjulsbro och Rimforsa vaskade fram fem–sex kvalificerade målchanser vardera. Men det blev bara ett mål.

Strax före pausvilan utnyttjade Hjulsbro ett bolltapp på bästa sätt. Per Stålebro gjorde 1–0 efter ett perfekt inspel från vänsterkanten.

I den andra halvleken jagade Rimforsa ett kvitteringsmål – utan att lyckas överlista den duktige hemmamålvakten Henrik Norrman.

Efter slutsignalen mötte vi flera besvikna RIF-spelare när de vandrade av konstgräsplanen.

– Det hade inte varit ett dugg orättvist med oavgjort. De gick på knäna de sista 20 minuterna. Det var kramp till både höger och vänster. Det var synd att vi inte kunde utnyttja det övertaget på ett bättre sätt, sa lagkaptenen Tobias Lundh.

Hur upplevde du matchen totalt sett?

– Det var en godkänd premiär. Defensivt hade vi rätt bra koll på dem hela matchen. De skapade sina chanser när vi tappade bollen i fel lägen. Offensivt borde vi ha värderat situationerna bättre i den första halvleken. Det gick lite väl snabbt framåt. Vi hade behövt mer folk i anfallen för att komma till bättre lägen. I den andra halvleken började vi skapa fler chanser, i takt med att de tröttnade. Vi borde ha gjort åtminstone ett mål.

undefined

Ytterforwarden Noel Jackeltoft hade en nyckelroll i RIF:s kvitteringsjakt. Efter en anonym start på matchen kom 17-åringen till flera bra lägen i den andra halvleken.

– Vi hittade fler vändningsbollar, vilket gynnade mig. Det var ett stort hav på min kant. Synd att det inte resulterade i något mål bara. Jag träffade stolpen och "Danne" (Karlsson) hade ett skott i ribban. Det var nära flera gånger.

– Det var en tråkig förlust, men det är skönt att vara igång igen, sa Jackeltoft.

undefined

RIF-tränaren Erik Svensson:

– Vi gjorde en bra prestation som kunde ha räckt till mer. Deras målvakt gjorde några högklassiga ingripanden. Det var nog skillnaden mellan noll och tre poäng.

Noterbart är att Rimforsa fick klara sig utan fotskadade Nisse Lindsten större delen av matchen. Av säkerhetsskäl spelade han bara den sista kvarten.

Hilding Djerf och David Lund var lagets bästa spelare i premiären. Även målvakten David Thuresson och vänsterbacken Albin Tedenstrand får extraplus.

Det här var Rimforsas enda match före sommaruppehållet. Nästa omgång spelas den 10 augusti.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!