VIF tog inte chansen – åkte på blytung förlust

VIF hämtade upp underlägen två gånger. Ändå blev det förlust mot Haga. "Vi skapar inte tillräckligt", säger tränare Patrik Gunnarsson.

Vimmerby IF fick åka hem från Jönköping utan poäng.

Vimmerby IF fick åka hem från Jönköping utan poäng.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2023-06-19 22:28

Vimmerby IF hade chansen att blanda sig i toppstriden i division 3.

Istället blev det en blytung 4–3-förlust borta mot IF Haga på måndagskvällen.

VIF fick en mardrömsstart och låg under med 2–0 redan efter en kvart. Laget reste sig dock starkt och kom tillbaka till 2–2 innan paus, genom mål av Ahmed Tarabeih och Rickard Thuresson.

– Vi startar matchen på ett halvtaskigt sett. Vi är inte där och Haga tar vara på chanserna vilket gör att vi får en lång uppförsbacke. Som tur hittar vi tillbaka i matchen med två mål. Vi fortsätter att pressa på men det släpper inte, säger Vimmerbys tränare Patrik Gunnarsson.

Haga fick trots det sista ordet innan halvtidsvilan och satte 3–2. Ett tungt mål för VIF att släppa in rent psykologiskt.

– Vi jagar och får några farliga chanser. Jag tycker vi gör det bra i slutet av första halvlek ändå om det inte går vår väg. Det kunde ha blivit annorlunda.

En kvart in i andra slog Selatin Shaljani till och kvitterade. Vimmerby tryckte på för ett ledningsmål men lyckades inte hitta rätt. Efter ett bolltapp i den 65:e minuten vände Haga istället spelet snabbt och tryckte in det som skulle visa sig bli segermålet till 4–3.

– Under de sista minuterna så går bollen fram och tillbaka. Vi skapar inte tillräckligt och får helt enkelt inte in bollen i mål.

Patrik Gunnarsson gav följande spelare beröm efter matchen:

– Theo Zeylon Thoresson gjorde en stabil insats tycker jag. Vi valde att flytta upp Karlo Goranci som gör det bra och hjälper oss föra bollen offensivt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!