Så gick snacket efter Vimmerbys oväntade poängtapp

3–3 hemma mot Tranås/Torpa. Det var en besvikelse för Vimmerby IF – som nu behöver ha hjälp i toppstriden.

VIF-spelarna vandrade av planen med tunga steg.

VIF-spelarna vandrade av planen med tunga steg.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-09-12 19:52

Inför helgens omgång var Vimmerby tre poäng bakom Kenty. Det avståndet riskerar att växa till fem poäng, om Linköpingslaget vinner sin match på söndag.

– Det är tungt. Vi hade självklart hoppats på ett bättre resultat mot Tranås/Torpa. Men tyvärr kom vi inte upp i samma nivå som i de senaste matcherna. Vi slarvade för mycket, speciellt i passningsspelet. Just nu är jag bara väldigt besviken, säger VIF-tränaren Mikael Rinaldo.

Han tillägger:

– Samtidigt måste jag säga att Tranås/Torpa var duktiga. Det är det bästa laget vi mött hittills.

Tack vare tre mål av Nathalie Johansson hade Vimmerby ledningen med 3–2 i mitten av den andra halvleken. I den 69:e minuten kvitterade bortalaget till 3–3 från straffpunkten.

I slutet var det ett ställningskrig – där båda lagen hade chanser att avgöra.

– I det läget vågade vi inte gå ner på en trebackslinje. Känslan var att vi hade blivit straffade då. Vi hade inte den där rätta energin idag, säger Mikael Rinaldo som ger extraplus till Andrea Lundgren.

Hur ser du på fortsättningen?

– Vi ska försöka vinna våra tre återstående matcher. Sedan får vi se hur långt det räcker. Vi har det inte i egna händer längre, men allt kan hända. Det är definitivt inte över.

Efter en tung start på säsongen har tabellåttan Tranås/Torpa spelat allt bättre den senaste tiden.

– Vi är absolut bättre än vad tabellen visar. I mina ögon är vi seriens bästa lag tillsammans med Kenty och Vimmerby, säger tränaren Torbjörn Strand.

Varför ligger ni så långt ner i tabellen?

– Vi har fått lida för den dåliga starten, där vi var väldigt ringrostiga efter coronauppehållet. När det började dåligt blev spelarna stressade. Varje match blir ju så utslagsgivande i år. Den senaste tiden har vi hittat rätt, vilket känns skönt.

Dina tankar om matchen mot Vimmerby?

– Spelmässigt gjorde vi en fantastisk insats. Jag tycker faktiskt att vi var värda segern, men jag måste ändå vara nöjd med en poäng. 3–3 borta mot Vimmerby är ett bra resultat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!