Beslutet är taget – inget damlag i Gullringen 2023

Det fanns en förhoppning. Det fanns en ljusning. Men...inte längre. "Vi kommer inte att ha något damlag i Gullringen 2023", säger tränaren Mats Söderkvist.

Beslutet är taget. Det blir inget spel för Gullringens damlag i fotobll 2023. Något som tränaren Mats Söderkvist beklagar.

Beslutet är taget. Det blir inget spel för Gullringens damlag i fotobll 2023. Något som tränaren Mats Söderkvist beklagar.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-02-22 13:05

Det trista beskedet kom under onsdagen.

– Vi har försökt att på alla sätt att få till det här, men till slut tar orken och motivationen slut. Lågan kan inte brinna hur länge som helst, hur gärna man än vill det, säger Mats Söderkvist, som jobbat hårt och länge för att hitta en lösning.

Orsaken till beslutet: Spelarbrist.

– I helgen fick jag till mig att två av våra spelare av olika skäl var tvungna att pausa från fotbollen. När vi varit fem-sex spelare på träningarna innan så blir det såklart svårt att få ihop det. De vi hade på väg in hade inte gjort någon skillnad i det här läget. Vi måste någonstans vara ärliga, se varandra i ögonen, och konstatera att det inte funkar.

Hur känns det för dig rent känslomässigt som varit så hårt engagerad?

– Det har varit en del sömnlösa nätter och man har vänt och vridit på allting. Klart att det är jobbigt. Det är och har varit en fantastisk grupp att jobba med. Men vi kan helt enkelt inte få skeppet att flyta längre.

På måndag kommer Gullringen ha ett spelarmöte, där de bland annat kommer att informeras om att de som vill är fria att söka sig till andra föreningar.

Mats Söderkvist ser ändå inte det tagna beslutet om 2023 som en definitiv slutpunkt för Gullringens damlag, inte alls:

– Vi ser det här som ett sabbatsår. Vi vill göra ett omtag och en återstart och komma tillbaka redan 2024. Det är ambitionen, även från styrelsens sida. Klubben vill ha ett både damlag och herrlag. Man kan säga att vi köper oss tid. Vi ser ju gärna att de som eventuellt lämnar oss för andra klubbar kommer tillbaka nästa år. Det här är inte slutet på sagan...bara en paus.

Söderkvist säger också följande:

– Om man nu vill ha tre föreningar i kommunen med damlag, så tror jag det är nödvändigt att vi samverkar med varandra framöver.

Hade ni kunnat göra något annorlunda för att inte det här skulle ha skett?

– Ett av problemen på en liten ort som Gullringen är att det inte finns någon naturlig rekrytering underifrån. En annan sak om vi backar bandet till 2022, så kanske det är så att vi var lite tunna organisatoriskt. Det hade varit en fördel om ledarstaben varit större. Spelarna fick nog vara lite lidande ibland när inte jag kunde medverka på träningarna. Sedan är det så att till syvende och sist är det tjejernas egen vilja att spela fotboll som är avgörande. Vi kan inte tvinga dem att spela.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!