Så är läget inför bortapremiären

Med Ilhan Jejna skadad har Vimmerby letat förstärkning. "Vi har kollat läget, bland annat åt Oskarshamnshållet", säger tränaren Patrik Gunnarsson inför bortapremiären mot Myresjö.

Joakim Storm går in i startelvan i Vimmerbys bortapremiär mot Myresjö på lördag.

Joakim Storm går in i startelvan i Vimmerbys bortapremiär mot Myresjö på lördag.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-04-14 15:45

Två viktiga kuggar är borta från spel. Ilhan Jejna, som skadade sitt vänstra knä i premiären och så Ahmed Tarabeih, som återhämtar sig efter en halsoperation. Med anledning av det har VIF sonderat marknaden och tittat på möjligheter till att förstärka.

Hur har det gått?

– Vi har checkat runt en del och bland annat kollat med föreningar högre upp. Det kan finnas spelare där som inte får så mycket speltid. Men vi har inte fått något napp.

I vilken position har ni letat spelare?

– Vi vill ha in en renodlad mittback. Främst handlar det om att få in en backup om det skulle hända något mer oförutsett på backsidan. Vi kan bli sårbara om vi får ytterligare skador.

På lördag väntar ett intressant möte, borta mot Myresjö/Vetlanda. VIF kommer med en seger i ryggen efter vinsten i premiären hemma mot Eneby, medan Myresjö förlorade sin första mot Ljungsbro (0–1).

– Trots att det bara gått en omgång, så blir det ändå lite mer press på Myresjö eftersom de förlorade sin premiär, menar "PG". 

Vimmerby gör bara en förändring i startelvan jämfört med Enebymatchen. Förra årets skyttekung Joakim Storm tar plats som forward och ersätter skadade Ilhan Jejna. Positionsmässigt innebär det att Mojeb Abdul Majed tar klivet ner som vänsterback och att Jacob Johansson flyttar in som mittback. Linus Hillström är ny i truppen.

Vad får ni se upp med i Myresjö?

– Simon Klein är giftig och en erkänt duktig målskytt. Sen har de en rutinerad mittback (Fredrik Elmersson). Sen brukar de ha en handfull kvicka spelare på kanterna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!