Så har nye VIF-tränarens första tid varit

Johan Karlsson-Törndahl kom in som ny huvudtränare för Vimmerby IF:s herrar inför säsongen efter en sejour som assisterande tränare i Västerviks FF dessförinnan. Men fotbollssäsongen 20/21 har på många sätt blivit helt annorlunda. "Det här skulle ju bli stora publikfester", säger han.

Johan Karlsson-Törndahl, till vänster, och hans assisterande Jesper Lätt.

Johan Karlsson-Törndahl, till vänster, och hans assisterande Jesper Lätt.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Fotboll2020-04-25 17:00

Seriespelet har inte ens börjat och det som skulle bli en riktigt het division fyra-serie med flera spännande derbymatcher riskerar nu att gå upp i rök, om man frågar Vimmerby IF-tränaren Johan Karlsson-Törndahl.

Planen från förbundshåll är att dra igång seriespelet i juni och spela enkelserier, där lagen alltså bara möts en gång.
– Jag är tyvärr fortfarande tveksam till att det blir en säsong överhuvudtaget. Men visst, kan Allsvenskan dra igång i juni så ska väl division fyra också kunna göra det. Jag hoppas verkligen att det blir så, menar Johan Karlsson-Törndahl.

För honom och Vimmerby IF:s del har träningarna fortgått som vanligt. Man tog ett uppehåll på en vecka runt påsk men annars har man hållit igång och tränat.
– Grabbarna är motiverade till att träna och samtidigt vill vi behålla fysiken vi var i tidigare. Vi kände oss redo för att dra igång serien, menar tränaren.

För några år sedan var Johan Karlsson-Törndahl assisterande tränare i Vimmerby IF men har nu, efter några äventyr i andra klubbar, blivit huvudtränare. Ett uppdrag som han trivs väldigt bra med för tillfället.
– Det har varit jättebra hittills. VIF är en förening som organisatoriskt fungerar klockrent och där det är lätt att komma in och vara tränare. Jag har försökt få in mitt sätt att spela och det tycker jag också har funkat bra, speciellt i träningsmatchen senast mot Myresjö/Vetlanda (seriekonkurrent) där vi står för en styrkedemonstration, menar han och fortsätter:
– Jag kan bara dra paralleller till året innan och de matcherna jag såg VIF spela. Då tyckte jag att man saknade en defensiv struktur. Offensivt finns det hur mycket kvalitet som helst. Sedan har VIF också nästan alltid haft en mycket bra fysisk status men jag kände inte att de var riktigt där förra säsongen.

Nu får han och hans VIF vänta till den 23:e juni, då man premiärspelar mot just Myresjö/Vetlanda i division fyra. Eftersom vårserien ströks står det också klart att man får spela båda sina derbymatcher (Gullringen och IFK Tuna) på hemmaplan.
– Ja, vi drog väl vinstlotten. Men det känns ändå konstigt och om det nu blir så att vi får spela utan publik så är det tråkigt. Det här skulle ju bli stora publikfester egentligen, avslutar "JKT".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!