Stark defensiv bakom Rimforsavinst: "Riktigt bra"

Rimforsa IF hade en given plan när de tog emot LSW på Åsundavallen. Den lyckades nästan till punkt pricka. "Vi prioriterade att hitta rätt i defensiven. Det gjorde vi klockrent", säger Mats Andersson efter 4–1-vinsten.

Daniel Rambin satte två mål för Rimforsa mot LSW.

Daniel Rambin satte två mål för Rimforsa mot LSW.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-05-26 19:23

RIF-tränaren har inte varit helt nöjd med lagets försvarsspel senaste tiden, där laget släppt in ganska mycket mål.

– Det har blivit lite för många. Nu låg därför vårt fokus på att inte släppa till så mycket omställningslägen för motståndarna. Vi hade en lägre utgångsposition i vårt presspel och det fungerade väldigt bra. När vi spelar på det viset är vi svårslagna.

Daniel Rambin gav Rimforsa en utmärkt start då han en bit utanför straffområdet drog till med ett distansskott som gick i mål.

Sedan dröjde det länge innan tvåan kom.

– Det var skönt när vi gjorde 2–0 (David Cederholm). Inte för att jag var direkt orolig innan. LSW skapade ingenting framåt, men man vet aldrig, säger Mats Andersson och fortsätter:

– Vår målvakt (Isak Arvidsson Nägga) behövde faktiskt inte göra en enda kvalificerad räddning på hela matchen. LSW slog mycket långa bollar, men vi vann otroligt mycket andrabollar matchen igenom. Det gjorde att vi kunde ställa om på ett bra sätt.

Redan på måndag väntar nästa match, serieledande Hemgårdarna på hemmaplan. 

– Jag hoppas att vi kan sätta stopp för dem. De har inte förlorat någon match än.

Mittfältaren Adam Strangnefeldt var bäst i RIF. Noterbart är att både Joakim Claesson och Hilding Djerf var tillbaka efter sina skador.

Målen: 1–0 Daniel Rambin (9), 2–0 David Cederholm (72), 3–0 (80) Daniel Rambin, 3–1 (85) Albin Orest (85), 4–1 (88) Hampus Nilsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!