Så klarade sig VIF ekonomiskt: "Var väldigt orolig"

Bullerby Cup ställdes in på grund av pandemin – vilket var en tuff ekonomisk smäll för Vimmerby IF. Trots det kunde föreningen redovisa ett plusresultat på veckans årsmöte.

"Det största fokuset har hela tiden varit att våra barn och ungdomar ska ha någonting att pyssla med", säger Stefan Bragsjö.

"Det största fokuset har hela tiden varit att våra barn och ungdomar ska ha någonting att pyssla med", säger Stefan Bragsjö.

Foto: Arkiv

Vimmerby2021-02-25 12:11

Under ledning av Marcus Alsér hade Vimmerby IF ett digitalt årsmöte med ett 15-tal deltagare. Plusresultatet för 2020 uppgick till 265 000 kronor.

"Resultat- och balansrapporten visar ett omsättningstapp på drygt fyra miljoner kronor, men tack vare den tuffa åtgärdsplan som varit aktuell sen mitten av mars 2020 och de 1,2 miljoner kronor som Riksidrottsförbundet gav i covid-stöd i december så hamnade resultatet ändå på plus", skriver VIF på sin hemsida.

Föreningens ordförande Stefan Bragsjö, som blev omvald på årsmötet, säger så här om det senaste verksamhetsåret:

– Vi har gått igenom saker, både i samhället och i föreningen, som jag aldrig hade kunnat drömma om. Med det sagt: jag är väldigt stolt över hur vi har lyckats hantera den här situationen. Jag hoppas och bedömer att verksamheten har klarat sig bra, trots att vi har tvingats göra stora ingrepp på vardagen. Det största fokuset har hela tiden varit att våra barn och ungdomar ska ha någonting att pyssla med.

undefined
2020 ställdes Bullerby Cup in. VIF hoppas att den populära turneringen kan arrangeras som planerat i sommar.

Hur ser du på det ekonomiska resultatet?

– Ett tag var jag väldigt orolig över ekonomin. Det övergripande målet var att säkra föreningens framtid, om jag ska vara ärlig. Ett år utan Bullerby Cup var en mardröm. Jag är väldigt stolt över att vi lyckades ta oss igenom det. Det här resultatet är en effekt av väldigt mycket samarbete i föreningen.

– Det lilla överskottet vi har fått fram är totalt nödvändigt för att vi ska kunna ta oss an framtiden. Det är fortsatt ett väldigt osäkert läge. Det finns inga garantier för att det kommer mer statligt stöd i år, då hela samhället är i behov av stöd. Vi behöver hålla i varenda krona. Budgetmålet för 2021 är att nå ett nollresultat.

Var det självklart för dig att fortsätta som ordförande?

– Ja, det var det. Jag ställde mig till förfogande, i det här läget måste alla hjälpas åt. Det är både hedersamt och ansvarsfullt att vara ordförande i Vimmerby IF, säger Stefan Bragsjö.

Här är hela styrelsen: Stefan Bragsjö, Budo Ericsson, Urban Kennmark, Emma Blixt, Victoria Lundgren, Johan Hoffstedt, Daniel Gustafsson och Örjan Lundqvist (nyval).

I samband med årsmötet delades det ut sex stycken förtjänsttecken: Guld med lagerkrans till Håkan Ericsson och Håkan Carlsson, guld till Stefan Ebbesson, silver till Ulrika Nilsson och Hanna Ericsson, samt brons till Jörgen Nilsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!