Så laddar VIF för hösten: "Spännande cupmatch"

På måndag är det återstart på den gemensamma träningen. Sedan väntar ett ganska intensivt schema för Vimmerbys damer, där cupmatchen mot division ett-laget Mariebo kittlar lite extra. "Det ska bli spännande", säger VIF-tränaren Mikael Rinaldo.

På måndag börjar VIF-damerna med den gemensamma träningen igen. Och det är en intressant höststart som väntar laget, med bland annat en cupmatch.

På måndag börjar VIF-damerna med den gemensamma träningen igen. Och det är en intressant höststart som väntar laget, med bland annat en cupmatch.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-07-14 15:48

Den rekordkorta vårsäsongen är över. Nu laddar Vimmerbys för hösten, som inleds med träningsmatch hemma mot Jönköpingslaget Egnahems BK i början av augusti. Veckan senare, den 9 augusti är det skarpt läge och höstpremiär i division två-serien, borta mot Borens IK. Bara ett par dagar senare väntar cupmatch mot Mariebo IK, på klassiska Stadsparksvallen i Jönköping – och kort efter det seriematch igen, hemma mot Svärtinge. 

– Det blir skönt att komma igång igen – och roligt att vi också har en cupmatch. Det blir intressant att se hur vi mäter oss mot ett bra division ett-lag som Mariebo. De brukar vara jätteduktiga och Stadsparksvallen är en fin arena, säger Rinaldo. 

Det är inte så att cupmatchen stör i seriespelet?

– Nej, inte alls. Vi spelar en vanlig veckodag och vi spelar match istället för att träna. 

Övriga kvartsfinaler i Toyota Cup (Smålandscupen) är följande: IFK Värnamo-Emmaboda IS, Växjö DFF-Husqvarna FF och Madesjö IF-Älmhults IF. 

I seriespelet hann Vimmerby med två matcher innan sommaruppehållet. Poängutdelningen blev inte som laget hoppats:

– Vi hade lite otur och borde fått med oss mer än en poäng (1–1 borta mot Tinnis i premiären). Men det var förstås skönt att vi fick en sån bra avslutning på våren när vi vann mot Växjö BK (8–0) i cupen. 

Hur förbereder ni inför hösten?

– Spelarna har tränat individuellt efter ett visst schema under sommaren. Och jag måste säga att tjejerna har varit flitiga med sin träning. De har själva fått skicka in bilder på hur de tränar till vår facebook-sida. Det har gett ringar på vattnet och de triggar varandra. Nu på måndag börjar vi sedan med den gemensamma träningen, tre pass i veckan. 

Har ni fokus på några speciella detaljer inför hösten?

– Till en början handlar det framför allt om att få upp farten igen. Sedan kommer vi fortsätta att lägga krut på att bli mer bolltrygga och vårda bollen bättre. 

Kommer det bli några förändringar i truppen?

– Ja, Elin Ryd kommer flytta till Stockholm och plugga. Julia Rosin ska också studera, i Linköping. Vi får se om hon kan kombinera det med fotbollen. Sedan får vi vad som händer med Emilia Nilsson (skadade knäet i premiären). Vi får avvakta besked om hur pass allvarlig hennes knäskada är, säger Rinaldo. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!