Så ser förbundet på träningsmatcher den närmsta tiden

Fotbollsserierna är tänkta att komma igång i juni men våra lokala fotbollslag avråds fortfarande från att spela några träningsmatcher. "Det är ett väldigt osäkert läge", säger Henrik Landén, kanslichef på Smålands Fotbollförbund.

Våra lokala fotbollslag får vänta med att spela träningsmatcher.

Våra lokala fotbollslag får vänta med att spela träningsmatcher.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2020-05-04 16:00

I normala fall hade fotbollssäsongen, vid den här tiden, varit i full gång. Men på grund av coronapandemin har man tvingats skjuta upp alla serier på seniornivå. Planen är att kunna sätta igång i juni istället.

Frågan är bara om lagen kommer kunna spela några träningsmatcher innan dess. Smålands Fotbollförbund har sedan tidigare – enligt Folkhälsomyndighetens föreskrifter – avrått från träningsmatcher för vuxna tillsvidare. När det nu återstår drygt en månad till de tänkta seriepremiärerna gäller avrådan fortfarande.
– Den senaste justeringen vi gjorde var att ungdomsserierna kan spelas. Det är den förhållningen vi är i tillsvidare. Nu ska vi titta på vart det här tar vägen och hur verksamheten fungerar. Träningsmatcher på seniornivå väntar vi med, säger Henrik Landén, som är kanslichef på Smålands Fotbollförbund.

Förbundet har även gått ut med tydliga rekommendationer om att föreningarna ska avråda publik från att komma på ungdomsmatcherna.
– Vi har täta kontakter med Folkhälsomyndigheten och kan vi hålla den delen med att inte ha någon publik så visar vi att vi kan hantera arrangemang på lokal nivå, säger Landén.
Många seniorlag vill säkerligen spela träningsmatcher innan serierna kommer igång. Hur hanterar man det?
– Det är ett väldigt osäkert läge så vi får avvakta. Vi ska ha flera möten nu i veckan där den här tråden av frågor kommer tas upp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!