Så ska en slipsten dras! • Hänger på i toppen – tre mål av Rambo

Serieledande LBK Gottfridsberg gjorde sitt och vann. Frågan var om tabelltvåan Rimforsa skulle haka på? Jodå, trots en tidig utvisning. RIF stred tappert och vann med 4–1 borta mot Borensberg. Hur många Daniel Rambin gjorde? Tre. "Urstark insats av oss", sa den nöjde tränaren Mats Andersson.

Rimforsa gjorde det igen. Ännu en gång rasslade det till med en trepoängare på kontot. Detta efter en kämpainsats borta mot Borensberg.

Fotboll2024-06-02 20:26

Det har inte varit många hack i det väloljade RIF-maskineriet så här långt. Faktiskt bara en enda och det kom mot serieledande Gottfridsberg. Okej, 4–4-mötet mot Liu och deras sena kvittering var väl inte helt enligt beräkningarna, men det blev en pinne ändå.

I övrigt: bara segrar.

Den senaste kom sent i söndags, borta mot Borensberg på Björkhagavallen. Starkt gjort, inte minst med tanke på att viktige Henrik Isaksson blev frilägesutvisad redan halvvägs in i den första halvleken.

– Vi gjorde ett felpass och "Hagen" hakade i deras spelare utanför straffområdet. Och, ja...det är väl egentligen inte så mycket att säga om, säger Mats Andersson om händelsen och utvisningen.

Det här förändrade matchbilden och Rimforsa tvingades naturligt att lägga mer fokus på försvarsspelet.

– Vi fick kämpa hårt, särskilt i den första halvleken. Då tryckte Borensberg på en hel del med sina stora, starka spelare. Jag tror att de säkert hade 15-16 hörnor i matchen, men vi lyckades freda oss riktigt bra på deras fasta situationer, säger Mats Andersson.

Trots decimerat manskap lyckades alltså Rimforsa gå från ledning 0–1 till att vinna klart, med 1–4.

Att Borensberg reducerade dryga kvarten från slutet i den här matchen hade ingen betydelse. De var inte ens nära att skaka liv i det här mötet.

– Otroligt starkt. Spelmässigt är det jämt i den andra halvleken och i slutet kunde vi gjort fler än fyra mål.

Nu stannade det där för målglada RIF, som är seriens bästa lag på att just göra mål.

Kika här hur målen mot Borensberg gick till:

• 0–1 (19) Daniel Rambin slår till för första gången då han pangar in ettan efter ett halvt friläge.

• 0–2 (31) Oscar Stridell gör matchens andra mål efter nickpass från Noel Jackeltoft.

• 0–3 (64) Rambin igen. Nytt friläge och nytt mål när han sätter bollen i nät efter att ha rundat målvakten.

• 0–4 (69) Jodå. Daniel Rambin gör sitt tredje i matchen från nära håll.

"Rambos" tre fullträffar gör för övrigt att han passerar lagkamraten Noel Jackeltoft och går upp i ledning i seriens skytteliga.

Tränare Andersson hyllade hela laget efteråt och gav målvakten Isak Nägga Arvidsson och Rambin extra plus.