Så ska Gullringen toppa formen inför premiären

Inga träningsmatcher. Ingen publik. "Vi kör på ändå. Nu längtar jag verkligen efter seriepremiären", säger Gullringens tränare Daniel Ohlsson.

Gullringens GoIF, som tränas av Daniel Ohlsson, är först ut av de lokala lagen.

Gullringens GoIF, som tränas av Daniel Ohlsson, är först ut av de lokala lagen.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-06-02 21:12

Han hade förhoppningar om att Smålands FF skulle tillåta träningsmatcher före den 14 juni.

Så blir det inte.

– Jag hoppades in i det sista, men det är bara att gilla läget. Vi har en U-lagsmatch mot Storebro just den 14 juni, när förbundet tillåter spel igen. Då kommer stora delar av A-truppen att luftas, så att vi åtminstone får känna på det inför seriepremiären mot IFK Västervik den 17 juni, säger Daniel Ohlsson.

GGoIF-tränaren är glad att säsongen snart kan starta. Men han är irriterad på att det ännu inte tillåts någon publik på idrottsevenemang.

– Det är helt bedrövligt. Det är tydligen helt okej att det är 2 000-3 000 personer i ett köpcenter samtidigt, men det får inte vara några hundra personer på en fotbollsmatch som spelas utomhus. Jag hoppas verkligen att Folkhälsomyndigheten hinner ändra på de här reglerna innan serien startar. Småföreningarna är beroende av publikinkomsterna. Just nu är det bara utgifter.

Gullringen möter IFK Västervik och Bäckseda före sommaruppehållet.

Blir det några ändringar i träningsupplägget framöver?

– Nej, egentligen inte. Vi har redan trappat upp. Nu är det skönt att det finns ett datum att sikta på, säger Daniel Ohlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!