Så ska RIF stoppa serieledarna: "Vill ge dem en match"

Fyra segrar och ett kryss. Det är topptippade Grebos facit hittills i division 4. På måndagen ställs Rimforsa IF mot serieledaren. "Det blir tufft", säger RIF-tränaren Erik Svensson.

Erik Svensson hoppas att Rimforsa ska kunna hota serieledande Grebo.

Erik Svensson hoppas att Rimforsa ska kunna hota serieledande Grebo.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-08-31 08:30

Det började med två förluster, men sedan har Rimforsa IF fått igång maskineriet. Efter segrar mot Hemgårdarna och Derby har de svartvita klättrat i tabellen. Senast blev det förlust med 3-1 mot Studenterna. Erik Svensson summerar säsongsinledningen:

– Det är både och. Vi hade ett rejält bottennapp mot Linghem (förlust 2-4), men de tre senaste matcherna har vi kommit igång och vunnit två. Det är godkänt, men inte mycket mer. Matchen mot Derby (2-1-seger) var riktigt bra, så vi vill hitta tillbaka till den intensiteten vi hade.

Nu väntar alltså den kanske tuffaste matchen hittills. Mot Grebo. Det här blir inte första gången de två lagen möts i år. Innan coronauppehållet spelade Rimforsa och Grebo en gruppspelsmatch i LågenergiHus herrcup. Den gången vann GIK med 4-0.

– De är bra och det vet vi. Vi får verkligen bekänna färg imorgon. Det är otroligt intressant att få mäta sig med ett så här bra lag, säger Rimforsas tränare Erik Svensson dagen innan matchen.

Vad blir nycklarna för att ni ska kunna matcha dem?

– Det är viktigt att vi inte blir för långa i laget. Att vi försvarar kompakt, oavsett om vi står högt eller lågt. Sedan ska vi försöka spela ett eget spel och inte ha för stor respekt. Vi vill ge Grebo en ordentlig match.

Nils Lindsten, Hilding Djerf och Tobias Lundh är skadefria och med i truppen. Däremot är Anders Ramstedt och David Lund osäkra kort på grund av ljumskproblem respektive sjukdom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!