Tränarna tycker till inför derbyt: "Inte så speciellt"

Derby, prestige – och mycket på spel. Det finns många intressanta vinklar när Djursdala SK tar emot Gullringens GoIF på Dalavallen fredag kväll. "Det är en match mot ett topplag, inte mer än så", säger DSK-tränaren David Henriksson.

David Henrikssons Djursdala SK tar emot Gullringens GoIF i ett hyperintressant derby på Dalavallen. Båda lagen är i behov av poäng, om än i olika ändar av tabellen.

David Henrikssons Djursdala SK tar emot Gullringens GoIF i ett hyperintressant derby på Dalavallen. Båda lagen är i behov av poäng, om än i olika ändar av tabellen.

Foto: Arkiv

Fotboll2022-08-25 20:00

Nog för att han som så många andra ser fram mot derbyt med stort intresse, så tonar Henriksson ner att hans moderklubb Gullringen står för motståndet. 

– Jag känner faktiskt inte att det är särskilt speciell match, ändå. Det var skillnad när vi möttes i en träningsmatch i vintras och till viss del även när vi möttes på Gullemon i våras. Jag är mån om att vi ska försöka göra en så bra prestation som möjligt och göra betydligt bättre ifrån oss jämfört med derbyt för några veckor sedan. Jag vill inte ha en ny VIF-match (0–8). Då bjöd vi inte upp tillräckligt. 

David Henriksson hoppas och tror att DSK-spelarna känner en revanschslust.

– Gullringen spelar bra fotboll och är ett skickligt lag, absolut. Men jag är ganska säker på att vi kommer att stå upp på ett bra sätt.

Hur ser det ut i laget?

– Bra, men vi har några som saknas. Vare sig "Isse" (Isack Thuresson), "Abbe" (Albin Isaksson) eller bröderna Sandberg (Alexander, Emil och Petter) kan vara med.

Gullringen har till skillnad från Djursdala en bra form. Laget har radat upp vinster.

Tränaren Karlo Goranci säger så här:

– Vi går in med starkt självförtroende, men i ett derby kan allt hända. Jag förväntar mig att Djursdala kommer att ligga lite lägre i utgångsposition, som de gjorde mot Tranås förra veckan. Dalavallen är dessutom mer kompakt. Dom behöver poäng lika mycket som oss, kanske ännu mer då de kämpar för sin överlevnad i serien.

– Spelar vi som vi ska och kan, så har vi stora möjligheter att vinna. Men ser man spelare för spelare så tror jag att det är ganska så likvärdigt. Det som skiljer är träningsmängden. Vi tränar och har tränat betydligt mer än Djursdala, säger Goranci.

Utöver bortreste målkungen Ricky Gustafsson och Melker Johansson, har Gullringen alla spelare tillgängliga för spel.

DSK-truppen: Oskar Eriksson, Michael Karlsson, Dzenan Hrnic, Björn Stridh, Martin Larsson, Simon Lennartsson, Markus Ahl, Christian Simonsson, Rasmus Stahlin, Simon Henriksson, Daniel Gustafsson, Patrik Larsson, Christoffer Svan, Oliver Eriksson, Oscar Hultqvist och Fabian Borén.

Gullringens startelva: Petter Gustafsson, Maqbul Daudi, Alexander Svartz, Ola Lindblom, Victor Okeji, Albin Gustafsson, Jesper Wärnehall, Sebastian Svartz, Ibrahim Doumbia, Marcus Oskarsson Johansson, Karlo Goranci.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!