Så tänker Kisa om framtiden: "Bra känsla"

Upp som en sol, ner som en pannkaka – och back to basic. Ungefär så summerar Robert Wass säsongen i Kisa BK. Ett Kisa som klarade nytt kontrakt och nu tar sikte på framtiden. "Det är nu det hårda jobbet börjar, haha".

Sportchefen Robert Wass ger sin syn på läget för Kisa BK.

Sportchefen Robert Wass ger sin syn på läget för Kisa BK.

Foto: Arkiv

Fotboll2022-09-28 14:53

En säsong är lång – och mycket kan hända på vägen.

Robert Wass och Kisa BK vet. Det var på flera sätt en händelserik resa, som inte är över än. Klubbens U-lag har fortfarande två matcher kvar att spela innan säsongen är över.

Hur det än är så ligger störst fokus förstås på A-laget. Nykomlingen visade ingen som helst respekt inledningsvis i division 3 och fortsatte på den makalösa framgångssaga som klubben haft de senaste åren med dubbla seriesegrar. KBK ledde till och med trean efter fyra-fem omgångar.

– Det gick verkligen rakt upp i början. Jag vet inte om det var något av ett nybörjarrus. Sen kom vi i en riktig svacka med sju-åtta raka förluster. Då var det jobbigt.

Hur jobbigt?

– Nja, det var inte så att man blev orolig, ändå. Vi hamnade inte efter på något sätt och behövde aldrig jaga lagen framför. Men visst, vi hade ingen jättebuffert poängmässigt att gå på trots vår starka inledning.

Efter den tunga tiden kom KBK tillbaka på banan igen. Vinsterna kom, poängen trillade in.

Hur hittade ni rätt?

– När det gick sämre så hade vi skador på flera viktiga spelare. Sen lyckades vi få in några duktiga killar i laget. Då vände det efter ett tag, säger Robert Wass och nämner målvakten Albin Gustafsson, backen Junior Kivumbi och mittfältaren Kevin Tekeste.

2–1-vinsten hemma mot Västerviks FF för en dryg vecka sedan säkrade definitivt kontraktet. Hösten gav fem segrar på åtta matcher.

Vad känner du nu?

– Klart att det är skönt. Eftersom vi redan har spelat färdigt hade det varit brutalt vidrigt om vi inte varit klara och varit tvungna att invänta de andra lagens resultat helgen som kommer.

Nu behöver inte KBK bry sig ett skvatt om det. Istället kan de redan nu blicka mot nästkommande säsong.

– Det är nu det hårda arbetet börjar, haha.

Vad står högst på prioriteringslistan?

– Tränarbiten och att försöka sy ihop en spelartrupp går hand i hand. Vi har en löpande diskussion med tränarna, men vi har inte skrivit på några papper än. Det kommer nog att se snarlikt ut som i år.

undefined
Elias Abbasi lämnar Kisa BK.

På spelarsidan står det klart att Kisa BK tappar backen/mittfältaren Elias Abbasi.

– Vi räknar inte med honom i dagsläget, då han ska flytta tillbaka till Västergötland.

I övrigt då?

– Jag har en bra känsla att vi kan behålla många spelare, men vi har ännu inte börjat bombardera dem med frågor inför nästa år.

Tittar ni på nya spelare och var behöver ni förstärka i så fall?

– Vi kan konstatera att vi har gjort många mål, däremot har det läckt lite för mycket bakåt vissa

 perioder. Sen ska jag inte säga här att vi ska ha in flera spelare. Man får tänka på att för många är det första gången de spelar på den här nivån och de flesta är också unga och nyss tagit studenten. Med tanke på det så har vi gjort det

 väldigt bra. Jag tycker att vi har en stark, väl sammanhållen grupp där många umgås vid sidan

 av fotbollen och trivs tillsammans. Det är viktigt.

Finns det några lärdomar att ta med sig från den här säsongen och in i nästa?

– Att det kanske krävs mer från både tränarhåll och oss som jobbar runt om när det gäller bland annat att ha koll på att scouta motståndare. Där har vi en del att lära oss från klubbar som spelat på den här nivån betydligt längre tid. Sen hoppas vi att vi får möta Vimmerby. Det är ett derby som kittlar. Det ska bli skitkul.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!