Så tänker spetsspelaren om framtiden – gör debut i högstaligan

Hon var en av nyckelspelarna i Vimmerby IF den gångna säsongen. Om de blir fortsatt spel i VIF nästa säsong för Sarah Falkevall är oklart. "Jag har funderat kring det och överväger olika alternativ", säger hon.

Sarah Falkevall funderar kring sin fotbollsframtid, men utesluter inte en fortsättning i Vimmerby IF.

Sarah Falkevall funderar kring sin fotbollsframtid, men utesluter inte en fortsättning i Vimmerby IF.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-10-12 14:00

Sarah Falkevall värvades från Linköpingsklubben Kenty inför den här säsongen. Där hade hon gjort sig känd som en målskytt av rang. I Vimmerby fick hon mer en roll som framspelare, men bidrog även med åtta mål under lagets starka säsong.

När Sarah summerar säsongen som gått så är hon nöjd med det mesta, men det finns en detalj som grämer henne.

– Vi gjorde en väldigt bra säsong och vann många matcher. Det är surt att vi bara var två poäng efter seriesegrande Skultorp till slut. Med facit i hand hade det räckt att vi vunnit mot dem hemma i matchen som slutade 5–5. Vi hade ledningen flera gånger då och var bättre än dem, säger Falkevall som hellre sett att den andra toppkonkurrenten Ulricehamns IFK tagit hem serien.

– Ja, Ulricehamn var mer värda att gå upp. De var det klart bästa laget i serien och besegrade oss klart i båda matcherna.

Har du funderat något kring hur du ska göra nästa säsong?

– Jag har inte bestämt någonting. Jag utesluter inte en fortsättning i Vimmerby, men överväger även att byta till en klubb på närmare håll. Det kan också bli så att jag lägger av med fotbollen. Jag är inte säker på att jag har den tid och kraft som krävs för att fortsätta.

undefined
Sarah Falkevall ska spela med Motala FK i högsta serien i futsal i vinter.

Den allra närmaste framtiden är dock spikad. Redan på söndagen spelar Sarah Falkevall seriepremiär med Motala Futsalklubb borta mot Stockholmslaget Stuvsta.

– Det ska bli kul. MFK är nya i högsta serien så det kommer att bli en utmaning.

I Regionala Futsalligan spelar 14 lag uppdelade på två serier. Hammarby är att av lagen som Sarah får stöta på i vinter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!