Här är Stejdahls tankar om sin fotbollsframtid

Oskar Stejdahl står högt, högt upp på Vimmerby IF:s prioriteringslista. Såklart. Hur tänker han då själv? Här ger den skicklige mittfältaren sin syn på sin fotbollsframtid.

Oskar Stejdahl funderar över sin fotbollsframtid.

Oskar Stejdahl funderar över sin fotbollsframtid.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-12-01 07:00

Han har lirat flera säsonger på hög nivå, i division ett. Han var snubblande nära att få möjlighet att göra det på ännu högre nivå. 

Sen tog fotbollen och saker och ting runtomkring med honom på en annan resa. Efter ett uppehåll väcktes suget igen och han valde spel i Hvetlanda GIF i division tre. Frågan är vad som händer nästa säsong? Den senaste tiden har 25-åringen tränat med sin tidigare klubb, Vimmerby IF. 

Så, har du bestämt dig var du ska spela 2023?

– Nej, inget är klart än. 

Är det många olika klubbar med i bilden?

– Det är en del som hört av sig, ja. Det är allt från föreningar i division fyra till klubbar i superettan och division ett. Det är klart att det är roligt att vara ganska så eftertraktad. Motsatsen hade inte varit lika skoj, haha. 

Vilka klubbar det rör sig om avslöjar inte Stejdahl, men ger ändå en liten vink om att Åtvidabergs FF finns med där någonstans. 

Är Vimmerby aktuellt?

– Ja, absolut. Jag har en bra dialog med "Bragge" (Stefan Bragsjö) och David (Lindgren). De vet hur det ligger det till. Jag känner ingen panik att fatta ett beslut än. Allting måste kännas rätt innan jag bestämmer mig, med jobb, boende och sånt. 

Innan han vet var fotbollen tar honom, så håller han igång med innebandy. Hemma i Mariannelund, i HM IS.

– Det är kul att spela och ett gott gäng där brorsan (Gustav) är tränare. För att spela i division fyra så tycker jag det finns många duktiga killar i laget. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!