Oviss kamp kring strecken för många lag – så tippar vi

Många lokala lag är inblandade i streckstrider när vi går mot slutet av säsongen. Så här ser vi på helgens matcher.

Flera lokala lag har avgörande matcher i helgen.

Flera lokala lag har avgörande matcher i helgen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-09-22 06:28

Vimmerby IF–Hemgårdarna
(Division 3, lördag)

JOSEFSSON: Två lag som kämpar om ett nytt säkrat kontrakt och en seger här kan betyda oerhört mycket. Vimmerby är inne i ett stim just nu med två raka segrar i ryggen och nu väntar Hemgårdarna på hemmaplan. Hemgårdarna kommer ifrån en uddamålsförlust mot serieledarna Ljungsbro där det gick hett till. Luktar kryss här och mycket känslor Tips: 2-2

undefined
Vimmerby IF:s kamp om nytt kontrakt går vidare mot Hemgårdarna.

Eksjö–Vimmerby IF

(Division 2 Dam, lördag)

STRÖMSTEN: Efter förlusten i toppmötet med Tjust förra helgen har VIF åtta poäng upp till serieledarna med fyra omgångar kvar. Här gäller det för laget att studsa tillbaka och avsluta serien bra. Eksjö har i sin tur en del kvar att spela för då de inte riktigt säkrat nytt kontrakt än. I en derbybetonad kamp kan det bjudas på viss spänning, men Vimmerbylaget borde vara starkare.  Tips: 1–2.

Hultsfreds FK–Aneby 

(Division 4, lördag)

JOSEFSSON: När det kommer till hemma- och bortaspel är det som natt och dag för Hultsfreds FK som är starka hemma och svagare borta. Dock gjorde HFK en stark insats senast borta mot topplaget Tranås där man bara förlorade med 1-2. Nu är man tillbaka på hemmaplan och ett Aneby kommer på besök. Ett Aneby som är bra på att hålla tätt bakåt och det kommer bli målsnålt med fördel för Aneby. Tips: 0-1

IFK Västervik–Djursdala SK 

(Division 5, lördag)

STRÖMSTEN: Djursdala har inte fått till det på sistone och får det tufft här. IFK Västervik har fem raka segrar och öser in mål för stunden. Allt annat än en klar hemmaseger skulle vara en överraskning. Tips: 4–0.

Ariel–Storebro IF

(Division 5, lördag)

JOSEFSSON: Storebro har kniven mot strupen och varje poäng är viktig om man ska klara kontraktet. Mot IF Stjärnan sist höll man i 60 minuter men sedan tog orken slut. Ariel besegrade Djursdala senast med 1-0 och de har inte så mycket att spela för i nuläget. Kan ett mer motiverat Storebro störa tabellsexan? En poäng kan man rädda hem Tips: 1-1.

undefined
Victor Gustavssons IFK Tuna har ett nytt toppmöte med Tjust.

IFK Tuna–Tjust 

(Division 5, lördag)

STRÖMSTEN: Hemmalaget står inför ett toppmöte för tredje gången i rad. Med två raka förluster och 11–2 i målskillnad på de tidigare måste de vända trenden här. Tjust ser betydligt stabilare ut för dagen. Oavgjort skulle ändå vara gynnsamt för IFK och känslan är att de löser det.  Tips: 2–2.

Kisa BK–Hvetlanda

(Division 3, söndag)

JOSEFSSON: Här är två lag som vill bara avsluta seriespelet på ett snyggt sätt då det står klart att både Kisa och Hvetlanda kommer att spela i division 4 nästa år. Efter förlusten mot Boren senast kan nu Kisa få segerjubla. Det har sett lite ljusare ut i deras kurva jämfört med Hvetlanda den senaste tiden. Tips: 3-1.

Gullringens GoIF–Assyriska

(Division 4, söndag)

STRÖMSTEN: Gullringen bröt en trist trend senast och ordnade tre poäng. Det innebär att de har en liten möjlighet att nå kvalplatsen ännu. Assyriska har blandat och gett på sistone, men borde få svårt att räcka hela vägen. Tips: 2–1.

undefined
Hampus Härnströms Gullringen har en oviss kampt Mot Assyriska hemma.

Malmslätt–Rimforsa IF

(Division 4, söndag)

JOSEFSSON: Rimforsa har inte fått det att stämma när allt ska avgöras i kampen om kvalplatsen i division 4. Det har varit mycket stolpe ut de senaste matcherna och mot Malmslätt kan det hända igen. Malmslätt är precis som RIF med och slåss i toppen och kommer med bättre form. Det blir nytt tapp för RIF Tips: 4-1.

Södra Vi IF–Ruda

(Division 5, söndag)

STRÖMSTEN: Södra Vi har redan säkrat kontraktet och lär få svårt att störa serieledande Ruda. Bortaseger är inget vågat tips. Tips: 1–3.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!