Tunga trenden fortsätter – jobbig derbyförlust för KBK

Av med benskydden. Depp i spelarbåset. Kisas bästa derbyspelare, backarna Kevin Dahl och Hampus Härnström, var av förståeliga skäl besvikna efter 1–3 mot Vimmerby. "Vi kommer inte upp i den nivå vi kan", säger de och suckar några minuter efter slutsignalen.

Kisa deppar över förlusten i derbyt mot Vimmerby.

Kisa deppar över förlusten i derbyt mot Vimmerby.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-05-07 21:11

De höll länge Vimmerbys offensiv stången. VIF försökte och försökte att tränga igenom den stabila mur som Kisas backgiganter Kevin Dahl och Hampus Härnström bildade. Det höll i 65 minuter. Då satte Mojeb Abdul Majed 1–0 för VIF. Till slut stod gästerna som vinnare med 3–1.

– Det känns inte bra. Tungt att förlora, särskilt ett derby, konstaterade Dahl och Härnström. 

De var inte nöjda med prestationen:

– Vi har pratat mycket om att försöka spela enkelt och på ett och två tillslag. Precis det vi gjorde mot Myresjö (då vann Kisa). Tyvärr gör vi inte det i den här matchen. Det blir för svårt. Sen måste vi självklart sätta chanserna. Där är Vimmerby bättre än oss, helt klart. 

Spelande tränaren Alberis Da Silva tvingades kliva av tidigt i derbyt efter en vadskada – och fick från sidan se sitt KBK förlora efter tre baklängesmål i den andra halvleken. 

Delar av hans analys strax efter matchens slut berörde Kisas misstag, som han tyckte blev avgörande.

– De fick göra två mål på fasta situationer, en frispark och en straff. Det är inte okej. 

Kisa har nu fyra förluster på de fem inledande matcherna i division tre och är ny jumbo. Det var uppenbart att knäskadade Maurizio Fagotti saknades i den här matchen. När han är tillbaka spel igen är osäkert. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!