Sadiq skickade Häcken till Europa League

BK Häcken får spela i Europa League under hösten. Den regerande svenska mästaren slog ut skotska Aberdeen i playoff efter sammanlagt 5–3. Ibrahim Sadiq stod för två mål i 3–1-segern på bortaplan.

Häckens Amor Layouni (vänster) och Ibrahim Sadiq (höger) skickade Häcken till EL-gruppspelet. Arkivbild.

Fotboll2023-08-31 22:47

Första matchen i Göteborg slutade 2–2, och i returen i Skottland tog Häcken ledningen i den första halvleken genom Ibrahim Sadiq. Ghananen skruvade dit bollen i bortre gaveln från distans.

Innan första halvleken var över kom även 2–0. Även den här gången var det Sadiq som noterades för målet.

I den andra halvleken väckte Aberdeen liv i matchen när Bojan Miovski reducerade. Hemmalaget forcerade sedan för ett kvitteringsmål – men i stället för 2–2 kom 3–1.

Efter en VAR-granskning pekade domaren på straffpunkten. Fram klev Amor Layouni som satte spiken i kistan och skickade Häcken till Europa League-gruppspelet.

Efter matchen bekräftade Ibrahim Sadiq att han nu lämnar Häcken – för spel i Nederländerna och AZ Alkmaar.

– Det betyder mycket och det är historiskt för klubben. Det var min sista match i klubben, sade matchhjälten till skotsk tv enligt SVT.

Lottningen till gruppspelet sker på fredagen.