Sågar Friends gräsmatta: "Katastrof"

Helsingborg förlorade tungt i ångestmatchen mot AIK. På en gräsmatta som var under all kritik. –Det är den sämsta planen jag spelat på den här säsongen, säger HIF:s Martin Olsson.

Martin Olsson, till vänster, tycker att gräsmattan på Friends arena är "katastrof".

Martin Olsson, till vänster, tycker att gräsmattan på Friends arena är "katastrof".

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Fotboll2020-08-23 21:20

Sveriges nationalarena i fotboll har allsvenskans sämsta gräsplan. Det slår Martin Olsson fast utan att behöva tänka efter en sekund och längtar redan tillbaka till sin hemmaplan i Helsingborg.

– Planen är katastrof. Den har alltid varit så. De får lära sig något av dem på Olympia kanske. Det är en riktigt bra matta, men den här... för att vara nationalarenan så är det inte bra alls, säger den landslagsmeriterade backen efter 0–2-förlusten mot AIK.

"Måste lösas"

Mattan är okej på uppvärmningen, medger Olsson, men sedan blir den sämre för varje minut som går.

– Mycket sand, känns det som. Det slits upp ganska lätt. På uppvärmningen var den okej, men sedan när vi skulle börja så var det svårt. Bollen studsade fram och tillbaka.

TT: Vad tänker du om att nationalarenan inte kan erbjuda en bättre matta?

– Jag vet inte. Det har varit så i landslaget också i många år. Den här planen har inte varit den bästa och den verkar inte bli bättre. Det är samma sak hela tiden och det är något de måste lösa.

TT: Börjar du tröttna på att det är så här år efter år?

– Jag vete fan, man vänjer sig.

"Kan inte överleva"

En annan som är van är AIK:s Sebastian Larsson.

– Den verkar inte kunna överleva, på något sätt. Det läggs nya mattor, den är fin i en match eller två – men sedan märker man att den bara dör.

Nyförvärvet Sotirios Papagiannopoulos konstaterar att hans tidigare hemmaplan, FC Köpenhamns Parken, är på en helt annan nivå än Friends.

– Den var inte bra. Det är lika för båda lagen, men den måste bli bättre, konstaterar han medan hans nye tränare, Bartosz Grzelak, är något mer återhållsam i sin kritik.

– Vi accepterar det. Man vill alltid ha en golfgreen att lira på, men det hade vi inte i dag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!