Sakas kritik: "En sorglig verklighet"

Efter den rasistiska hatstorm som mötte de tre engelska spelare som missade sina straffar i EM-finalen väljer nu en andra av dem, Bukayo Saka, att tala ut om upplevelsen. Han kritiserar de stora sociala medie-jättarna.

Bukayo Saka talar ut efter hatstormen. Arkivbild.

Bukayo Saka talar ut efter hatstormen. Arkivbild.

Foto: Catherine Ivill/AP/TT

Fotboll2021-07-15 19:26

"Det är en sorglig verklighet att era stora plattformar inte gör tillräckligt för att stoppa dem", skriver han på Twitter.

I går talade Jadon Sancho ut om det rasistiska hat han fått utstå efter sin missade straff i EM-finalen mot Italien. Nu följer lagkamraten Bukayo Saka efter, och passar på att skicka en känga till de stora sociala medie-företagen.

"Till plattformarna Instagram, Twitter och Facebook, jag vill inte att något barn eller vuxen ska behöva ta emot de hatiska och sårande meddelanden som jag, Marcus (Rashford) och Jadon (Sancho) har fått den senaste veckan", skriver Saka på Twitter.

"Jag visste omedelbart vilka hatiska meddelanden som väntade mig, och det är en sorglig verklighet att era stora plattformar inte gör tillräckligt för att stoppa dem", fortsatte han.

Saka skriver också att om majoriteten går samman och markerar mot hatet genom att vara snälla mot varandra, så kommer hatet att förlora.

"Kärlek vinner alltid."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!