Sakas revansch: "Känns fantastiskt"

Olycksgubbe i EM-finalen – tvåmålsskytt i VM-debuten. Arsenals 21-åring Bukayo Saka fick en drömstart på VM när England krossade Iran med 6–2. –Jag är så glad och stolt. Det känns fantastiskt, säger Saka till BBC.

Englands tvåmålsskytt Bukayo Saka, tvåa från höger, firar med lagkamraterna efter storsegern i VM-öppningen mot Iran.

Fotboll2022-11-21 17:43

Han missade en straff i straffavgörandet mot Italien i EM-finalen på Wembley förra året och utsattes för rasism i sociala medier efteråt.

I VM-öppningen fick Saka sin revansch.

Men den vasse Arsenalanfallaren satte i stället sin egen och lagets målshow i relation till landslagets tuffa månader inför VM.

Det engelska landslaget gjorde fiasko i Nations League och hade sex raka matcher utan seger inför premiären.

"Har inte spelat bra"

– Vi behövde den här starten, vi har inte spelat bra inför VM. Det har varit mycket snack och spekulation om vår form men vi visade alla hur mycket kvalité vi har och vad vi kan göra, säger han till BBC.

England tog segergreppet med tre mål på elva minuter i slutet av den första halvleken.

Jude Bellingham öppnade målskyttet innan Saka slog till första gången och sedan rundade Raheem Sterling av målskyttet i första halvlek.

Saka fyllde på med sitt andra efter paus efter att ha skojat bort det iranska försvaret, Marcus Rashford och Jack Grealish gjorde de två övriga målen.

USA väntar

– Det är fantastiskt att vinna när vi hade sån press på oss. Men vi måste fortsätta att vara bra för nästa match kommer om bara några dagar och då måste vi vinna igen, säger Saka vars England ställs mot USA på fredag.

Straffmissen och påhoppen efter EM-finalen är glömd. Saka har visat upp en fantastisk form i Arsenal under hösten och fortsatte i VM-premiären.

– Det känns bra. Jag känner stödet och kärleken från supportrarna, från tränarna och från mina lagkamrater. Det är allt jag behöver. Jag är redo att ge hundra procent och kommer att fortsätta göra det varje gång jag drar på mig den här tröjan, säger han.