Säker cupseger för VIF i Oskarshamn

Vimmerby IF hade inga större problem att besegra division fem-laget IFK Oskarshamn i tisdagskvällens bortamatch i Smålandscupen. Siffrorna stannade till slut vid 5-0. - En svår match men vi gör det bra, tyckte tränaren David Lindgren.

Simon Larsson klappas om efter att ha inlett målskyttet för Vimmerby IF i tisdagskvällens match i Smålandscupen borta mot IFK Oskarshamn.

Fotboll2018-04-24 21:10

Simon Larsson inledde målskyttet för VIF efter sju minuter genom att skicka in en sträckt vrist från straffområdeslinjen.
2-0 i den 39:e matchminuten var nästan identiskt, men Niklas Gunnarssons pressade skott avlossades så klart med vänstern.
Däremellan hade Mohammed Jafr Mustafa hunnit med att missa en straff sedan han själv blivit fälld.

Serieledarna i division fem, bjöd dock bra motstånd, och skapade ett par halvchanser i mitten av halvleken.
Att laget vunnit sina båda inledande matcher i serien är inte svårt att förstå efter att ha sett dem på tisdagskvällen. Man är välorganiserade och har även ett par riktigt skickliga spetsspelare.
Men till slut var skillnaden mellan division tre och fem tydlig och Vimmerbys seger kassaskåpssäker.

Den andra halvleken var det dock hemmalaget som startade starkast och duktige Nic Rydholm fick göra ett par kvalificerade räddningar.
Ju längre halvleken led, desto mer tog Vimmerby över. Mohammed Jafr fick förtroende att ta en ny straff med 13 minuter kvar att spela och då gjorde han inget misstag.
4-0 från samme spelare bara minuter senare och inhopparen Abdulrhman Kharma avslutade målskyttet fri med målvakten.

- Vi möter ett bra och vältränat division fem-lag, berömmer VIF-tränaren David Lindgren, som var nöjd med sitt lags insats.
- En ganska svår match, mitt i veckan och mellan två seriematcher. Jag är glad över att vi inte underskattar motståndet utan tar tillfället i akt att utveckla vårt eget spel.

I Vimmerby saknades Ted Åström Åberg, Adam Kisitu, Karl-Victor Söderqvist och Jonathan Fält Öhr. Annars mönstrade man starkast möjliga lag och luftade även den unga bänken i slutet av matchen.

Bäst i VIF, som nu är ett av 32 lag som ska spela i den tredje omgången av Hyundai Cup, var mångsidige Simon Larsson och målvakten Nic Rydholm bäst.