Säker seger för Gullringen: "Vi är ett bättre lag"

Gullringen är fortsatt obesegrat i division fyra. På fredagskvällen vann de med 5-2 hemma mot Ölmstad. "Vi hade bra kontroll", säger tränaren Daniel Ohlsson.

Gullringens tränare Daniel Ohlsson var nöjd med insatsen mot Ölmstad.

Gullringens tränare Daniel Ohlsson var nöjd med insatsen mot Ölmstad.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2020-08-28 22:06

De svartgula fick en drömstart hemma på Gullemon under fredagen. Haris Dreco, Alexander Svartz och Ted Åström Åberg gjorde varsitt mål tidigt, och Gullringen gick iväg till 3-0. 

Sedan var gästande Ölmstad aldrig nära. 

Visst, de gjorde 3-1. Onödigt, tyckte Gullringens tränare Daniel Ohlsson: 

– Det är lite misskommunikation om vem som ska ta den, mittfältet eller försvaret. Sedan är det ett bra skott, så all "credd" till dem. Men samtidigt är det en halvchans som inte behöver vara en chans. 

3-1 var ställningen i paus, och kanske kände gästerna lite vittring. Om så var fallet dödade Gullringen de förhoppningarna ganska snabbt. Sebastian Svartz och Rasmus Bexell gjorde 4-1 respektive 5-1. 

– Vi hade bra kontroll på matchen. Det var bra energi och vi ville mer med bollen. Vi är ett bättre lag än Ölmstad, säger Ohlsson. 

Gästerna fick ett tröstmål till 5-2. 

– En hörna på slutet där de får stå omarkerat och nicka in bollen. Men man ska väl inte klaga för mycket när vi vinner med 5-2 och kontrollerar matchen. Det var aldrig något snack om saken, säger tränaren som är nöjd med spelarnas insats.

– Vi skötte oss bra som lag. Basse (Sebastian) Svartz gjorde en bra match på mitten. Sedan tycker jag att Albin Gustafsson har hittat sin position som ytterback. Han tar kliv varje träning och match. Det är extra kul med tanke på att han kommer från de egna leden, tycker Daniel Ohlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!