Säkrar Vimmerby kontraktet i helgen? "Inget gratis"

Huvudtränaren Patrik Gunnarsson var inte nöjd med lagets insats senast i förlusten mot Hemgårdarna på hemmaplan. Nu vill han att grabbarna ska ta sig i kragen och göra jobbet om man ska lyckas säkra ett nytt kontrakt. " Jag vill ha lite mer vilja", säger han.

Knut Gunnarsson, Vimmerby IF

Knut Gunnarsson, Vimmerby IF

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-09-30 10:00

Vimmerby har chansen att spela till sig en plats kvar i division 3 om det blir seger i söndagens bortamatch mot bottengänget Västerviks FF, samtidigt som Lindö inte vinner i sin match mot Hvetlanda. Men Patrik Gunnarsson vill inte gå och grubbla över vad andra lag gör.

– Vi har det i egna händer och det är upp till oss. Det som krävs av oss är att vi vinner våra matcher, det är den enkla slutsatsen. Men det blir en tuff match på söndag. Det kvittar att Västervik har åkt ut. De tänker inte ge oss något gratis, säger Patrik Gunnarsson.

Hur är känslan i gruppen, har ni det som krävs för att hantera pressen?

– Det hoppas jag. Målet för oss är att vara kvar i trean och etablera oss i den här serien. Vi måste visa lite mer vilja nu i de avslutande matcherna då det var väldigt uddlöst senast mot Hemgårdarna. 

Hur blir din roll som huvudtränare i detta läge?

– Jag försöker inte ändra på så mycket och kör på som vanligt. Jag vill att den här tryggheten ska finnas kvar och att man pushar sedan på det som behövs. På höstsäsongen kan motivationen bli lite lägre då det har varit en lång säsong och man har spelat många matcher. Den känslan vill man få bort och lyfta upp laget nu i det sista. Vi vet vad vi behöver göra och alla har koll på tabelläget. 

Fotnot: Matchen sänds på www.vimmerbytidning.se med start söndag 15.55

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!