Salah avgjorde stormöte – Arsenal vann kaosmatch

Liverpools Mohamed Salah brände först ett jätteläge – men revanscherade sig och avgjorde stormötet med Manchester City i Premier League (1–0). Därmed utökade Arsenal serieledningen efter 1–0-seger borta mot Leeds efter ett kaotiskt slut.

Liverpools Mohamed Salah firar sitt segermål i stormötet med Manchester City.

Fotboll2022-10-16 17:46

Salah har haft en tung höst, men gjorde hattrick i Champions League mot Rangers i veckan då han fick börja på bänken.

I stormötet med Manchester City på Anfield Road brände Salah ett jätteläge i början på andra halvlek när han fri tillsammans med Diogo Jota valde att själv avsluta, och Citymålvakten Ederson kunde styra bollen precis utanför stolpen.

Men revanschen skulle komma. I 76:e minuten överlistade Salah Citymålvakten i ett nytt friläge sedan Liverpools målvakt Alisson med en blixtsnabb utspark frispelat Liverpoolstjärnan.

I slutminuterna av matchen fick Liverpooltränaren Jürgen Klopp rött kort efter att ha skällt på den assisterande domaren.

Liverpools tunga start på säsongen blev lite bättre, prestigesegern var Liverpools tredje trepoängare på nio matcher. Laget har kryssat i fyra av sina matcher och är åtta, 14 poäng efter ledande Arsenal.

Bortdömt Citymål

City hade ett ledningsmål inne i början av andra halvlek från Phil Foden, men efter VAR-granskning dömdes målet bort då Erling Braut Haaland i situationen innan stått för en kraftfull tröjdragning på Fabinho.

City halkade efter ledande Arsenal ytterligare i toppstriden och är fyra poäng efter på andra plats.

Arsenal tog sin nionde seger på tio matcher i säsongsupptakten sedan en glödhet Bukayo Saka avgjort i 35:e minuten.

Saka gjorde två mål i 3–2-segern mot Liverpool förra helgen och ett i Europa League-mötet med Bodø/Glimt i veckan.

Nu följde han upp med att dundra in 1–0 i nättaket i 35:e minuten på Martin Ødegaards perfekta passning.

Men Arsenal blev hårt pressat i andra halvlek när Leeds jagade kvittering.

Inhopparen Patrick Bamford fick jätteläge när Leeds tilldömdes straff efter VAR-granskning. Men Bamford sköt straffen utanför.

Sedan tilldömdes Leeds och Bamford ytterligare en straff på tilläggstid och Arsenalbacken Gabriel fick rött kort för en eftersläng på Leedsspelaren.

Domslutet ändrades

Men efter VAR-granskning ändrades domslutet, Arsenal fick frispark och Gabriels röda blev till ett gult då han i första skedet blivit omkullknuffad av Bamford.

Matchen blev starkt försenad efter ett 40 minuter långt uppehåll då domarnas kommunikationssystem mellan varandra och VAR inte fungerade.

Manchester United och Newcastle spelade 0–0 på Old Trafford sedan Unitedinhopparen Marcus Rashford missat en jättechans i slutsekunderna då han nickade utanför i öppet läge.

Både Victor Nilsson Lindelöf och Anthony Elanga fick se hela matchen från Uniteds bänk.

Newcastles anfallsstjärna Alexander Isak är fortfarande borta med en lårskada. Enligt Daily Mail har Isak åkt på ett bakslag i sin rehabilitering och kan missa ytterligare tre matcher. Newcastles manager Eddie Howe sade dock inför mötet med United att "Isak gör framsteg, men ännu inte är klar för spel".