Sana sänkte MFF på straff: "Älskar läget"

Serieledande Malmö FF såg ut att ha räddat en poäng hemma mot IFK Göteborg. Då tilldömdes Blåvitt en straff och på tilläggstid kunde Tobias Sana skicka in 3–2 till bortalaget. –Jag älskar det här läget, säger Sana till Discovery.

IFK Göteborgs Tobias Sana jublar efter att ha satt matchavgörande 3–2 borta mot Malmö FF på straff på tilläggstid.

Fotboll2021-08-14 17:14

Klassikermötet mellan Malmö FF och IFK Göteborg blev högdramatiskt på slutet. På tilläggstid och vid ställningen 2–2 fick Malmös Peter Gwargis rött kort sedan han satt dobbarna i bröstet på Göteborgs anfallare Marcus Berg.

Situationen påbörjades precis utanför straffområdet, men domaren Glenn Nyberg måste ha ansett att den fullföljdes innanför och pekade på straffpunkten.

– Han (Berg) visar sin klass när han går in i situationen och fixar straff, säger Tobias Sana.

"Folk har räknat ut mig"

Matchen var inne i den nionde tilläggsminuten när Sana satte straffen fram till 3–2 bakom Johan Dahlin i MFF-målet.

– Det var bara för mig att kliva dit. Jag är född för att komma tillbaka från misslyckanden. Hela min karriär har det varit så. Folk har räknat ut mig, men när det väl gäller visar jag att jag kan stå där, fortsätter Sana, som har spelat för MFF i två och en halv säsong (2015–2017).

Sett till situationen anser Sana att det var en "solklar straff", men frågan är om regelbrottet skedde innanför eller utanför straffområdet?

– Det är inte jag domare till att se, säger Göteborgsspelaren.

Malmö FF – som endast är ett framgångsrikt dubbelmöte med bulgariska Ludogorets från att nå gruppspel i Champions League – var på det stora hela det bättre laget spelmässigt.

Redan i den sjunde minuten satte Antonio Colak, som svarade för två mål när MFF i tisdags slog ut Glasgow Rangers i CL-kvalet, ledningsmålet för skåningarna sedan Oscar Wendt slagit en svag hemåtpassning.

Tio minuter senare skickade Marcus Berg in kvitteringen i nättaket ur en snäv vinkel sedan Dahlin räddat islänningen Kolbeinn Sigthorsson. Målchansen blev en realitet sedan Lasse Nielsen gett bollen till skänks till Sigthorsson.

Den andra halvleken var endast tio minuter gammal när MFF-försvararen Eric Larsson nickade Sanas inlägg i eget mål.

"Vi grisar"

MFF tryckte på för en kvittering och den föll i den 86:e minuten när inhopparen Malik Abubakari nickade in 2–2 på hörna.

Någon poäng blev det dock inte för MFF. Sana sköt de tre poängen till Göteborg på straff och det var MFF:s första hemmaförlust i allsvenskan sedan augusti 2019.

– Det är kanske ingen rättvis seger, men vi grisar och vinner tre poäng, säger Tobias Sana.

Efter blott en poäng på de tre senaste matcherna betyder trepoängaren mot Malmö mycket, anser Sana.

– Vi har kommit från några bottennapp och det viktigaste för oss är att vi får med oss tre poäng. Det betyder enormt mycket för moralen att vinna, säger han till Discovery.

Malmö leder alltjämt allsvenskan på 30 poäng, men tabelltvåan Djurgården har samma poängskörd och en match mindre spelad. Stockholmslaget möter Mjällby på bortaplan på söndagen.