Sand bjuder gärna på mål

Rebecka Sand bjuder på många mål mat i jobbet på gatuköket. På fotbollsplanen fixar hon också många mål. Förra säsongen satte hon 16 mål i serien. Säkerligen kommer His/Mais skyttedrottning göra ett och annat i år också.

MÅL. Rebecka Sand är stor måldrottning i His/Mais - och hon serverar även ett och annat mål (mat) i jobbet.

MÅL. Rebecka Sand är stor måldrottning i His/Mais - och hon serverar även ett och annat mål (mat) i jobbet.

Foto:

Fotboll2009-04-21 06:21


När vi frågar henne varför just hon gör så många mål har hon svårt att svara. Hon letar efter förklaringar. Säger sedan:
- Det är inte lätt att prata om sig själv...
Nåja, efter en stund kommer vi fram till att hon är envis, att hon är en slitvarg, att hon läser spelet bra och att hon kort och gott har målkänsla.
Det räcker gott för att beskriva en måldrottning - som på de två senaste säsongerna svarat för 35 fullträffar i serien.
Då förstår ni också varför tränaren Niclas Tälth framhåller henne som nyckelspelare. Det är hon som ska avgöra matcherna till His/Mais fördel.

God sammanhållning
Som ni kanske vet har laget från orterna Mariannelund och Hjältevad tre mycket starka säsonger bakom sig. När väl klubben satsade ordentligt på ett damlag har det gått spikrakt uppåt:
? Serieseger i div 5, 2006.
? Serieseger i div 4, 2007.
? Fjärdeplats i div 3, 2008.
Att hitta förklaringar till framgångarna har Rebecka Sand lättare för än att prata om bra fotbollsegenskaper hos sig själv.
Det kan sammanfattas i ett ord: sammanhållning.
- Det är så det är. Många av oss har spelat ihop sedan vi var små och nästan alla jag umgås med spelar fotboll. Vi känner varandra väl i laget.
Till den här säsongen har dock flera tongivande spelare försvunnit. Trion Lovisa Johansson, Marielle Rickardsson och Tove Werner lämnade för Vimmerby IF, medan Sands anfallskollega Therese Lindén valt att sluta. Lägg därtill att rutinerade Pernilla Engdahl är gravid och inte är att räkna med den här säsongen.
Som tur är har His/Mais fått behålla sin måldrottning, men det var inte ett helt självskrivet val:
- Jag testade för Vimmerby och var lite i valet och kvalet hur jag skulle göra, men jag ska ge det minst ett år till i His/Mais. Jag vet inte hur det blir med jobb och så i framtiden. Kanske flyttar jag härifrån om något år eller så.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!