VFF vann mot VIF efter Sandholms mål: "Står upp bra"

Tufft och tillknäppt. Simon Sandholms straffmål blev det enda när Västerviks FF och Vimmerby IF träningsspelade. "Västervik vinner första halvleken på poäng, medan vi är bättre i den andra", sammanfattar VIF-tränaren Patrik Gunnarsson.

Vimmerbys rutinerade forward Rickard Thuresson blev mållös borta mot Västervik, precis som hela laget.

Vimmerbys rutinerade forward Rickard Thuresson blev mållös borta mot Västervik, precis som hela laget.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-03-19 17:10

Under lördagen kom Vimmerby IF på besök för att träningsspela på Bökesveds konstgräs. Att matchen spelades på konstgräset ställde till det för spelarna och man såg ofta att spelarna blev förvånade över hur bollen agerade i vissa situationer. Men det berörde inte VFF:s huvudtränare Jimmy Svensson:

– Vi vet hur bollen agerar här. Vi vet hur den här planen fungerar och det förändrade inte vår matchplan alls, berättar Svensson.

Matchen i sig innehöll inte mycket skönspel. Vimmerby slog långt och Västervik blandade och gav. Målet gjordes på en straff av nyförvärvet Simon Sandholm, en straff som han egentligen inte skulle ha tagit.

– Amel Komina är vår egentliga straffskytt, men han valde att ge den till Sandholm för att han ska få igång sitt målskytte, säger Svensson.

undefined
Simon Sandholm gjorde VFF:s mål under lördagen.

VIF hade bland annat en stolpträff i den andra halvleken, men lyckades inte hitta någon kvittering.

– I första hamnar vi lite efter och vi var inte riktigt på tå, det kändes på uppvärmningen. Sen tycker jag att vi kommer in i det bättre och gör en bra andra halvlek. Vi skulle kanske haft en straff också. Som helhet kan man säga att Västervik vinner första halvleken på poäng, medan vi är bättre i den andra, säger VIF-tränaren Patrik Gunnarsson och avslutar:

– Vi står ändå upp bra mot ett division 3-lag och det är kul att se, även om man aldrig är nöjd med en förlust.

Karta: Bökensved
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!