Sandholm har tagit sitt beslut – här spelar han 2021

Simon Sandholm lämnade Vimmerby IF för Åtvidabergs FF inför den förra säsongen. På måndagen blev det klart att anfallaren fortsätter i "Åtvid" även nästa säsong.

Simon Sandholm spelar kvar i Åtvidabergs FF.

Simon Sandholm spelar kvar i Åtvidabergs FF.

Foto: Peter Calén

Fotboll2021-01-18 12:32

När Sporten pratade med Åtvidaberg FF:s assisterande tränare, Henrik "Fimpen" Gustavsson, berättade han att klubben förhandlade med Simon Sandholm om en eventuell fortsättning i klubben. 

– Vi hoppas det. Just nu förhandlar Simon med kontraktsbiten. Klubben vill ha honom kvar. Slår man ut antal mål per spelade minuter, så tror jag att han var överlägsen i division två. Tyvärr har han haft en del skadeproblematik, men det hoppas vi att han kan få ordning på, sa "Fimpen" för några dagar sedan. 

På måndagen, strax innan lunch, blev det klart att Sandholm skrivit på för en fortsättning i ÅFF och spelar vidare i minst en säsong till. 

"Simon som är bördig från Vimmerby-trakten, har tidigare varit en del av Åtvidabergs FF:s akademi-verksamhet som kombinerades med skolgång på Utbildningscentrum Facetten.", skriver klubben på sitt Twitter-konto.

I skrivande stund är det fortfarande inte helt spikat om ÅFF får spela i division 1 eller i division 2. Laget föll som bekant i kvalet till "ettan" men flyttades ändå upp efter att motståndarna Västra Frölunda använt sig av en okvalificerad spelare. VF har överklagat beslutet men det är fortfarande oklart när det slutgiltiga beslutet kommer.

Simon Sandholm stod för sju mål förra säsongen, inklusive kvalspelet. 

"Med sin snabbhet och fina tajming i löpningarna är Simon ett ständigt hot i djupled", skriver ÅFF på sin hemsida. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!