Sandholm om kvalkaoset: "På ett sätt är det skönt"

Västra Frölunda var Åtvidaberg FF:s sista hinder för att ta steget tillbaka till division 1. Men den första matchen har inte ens spelats än – trots att den skulle ha spelats den 14 november. "På ett sätt är det rätt skönt att det inte blivit av än", säger ÅFF-anfallaren Simon Sandholm.

Simon Sandholm har fått se kvalmatchen mot Västra Frölunda bli uppskjuten – två gånger om.

Simon Sandholm har fått se kvalmatchen mot Västra Frölunda bli uppskjuten – två gånger om.

Foto: Peter Calén

Fotboll2020-11-23 08:30

En stark säsong skulle få sitt crescendo för ÅFF. Sista steget mot division 1 var dubbla kvalmatcher mot Västra Frölunda. Förra helgen, den 14 november, skulle "bruket" åkt ner till Göteborg för att spela den första av två matcher. Men då fick den skjutas upp på grund av att flera spelare insjuknat i ÅFF. 

Det skulle egentligen inte varit några större problem. Matchen flyttades helt enkelt fram med drygt en vecka och i helgen, den 22 november, skulle domaren ha blåst igång mötet. Ett par dagar innan avspark hade dock läget i ÅFF-laget inte ljusnat och matchen fick skjutas upp – igen.

Mitt i kaoset finns en före detta Vimmerby IF-spelare: Simon Sandholm.

– Det är tråkigt att vi inte fått spela än, så klart. Men på ett sätt är det rätt skönt att det inte blivit av än, för vi har haft många borta, säger anfallaren, som är fostrad i Hjorted/Totebo. 

Nu väntar ett nytt försök. Den 29 november är tanken att ÅFF-bussen ska rulla västerut mot Göteborg. Returmötet i Åtvidaberg ska spelas den 6 december.

– Vi kör på nu. Vi ska träna hela veckan förutom på onsdag och sen hoppas vi att det blir spel på söndag, säger Simon Sandholm.

Hans säsong har varit upp och ner. Skador och sjukdomar har gjort att den blivit hackig. Men 21-åringen har ändå varit bidragande till ÅFF:s framgångar. Vi minns bland annat hans hattrick mot Kumla i somras och hans mål mot Skiljebo i kvalserien. 

– Ja, jag har gjort sex mål på sex starter, så det har varit bra när jag väl spelat. Sen hade jag velat bidra ännu mer än vad jag gjort. Men det har varit svårt att komma in i full form, säger Sandholm. 

Är du förvånad över att ni tagit er så här långt?

– Inte alls. Vi har kämpat på och sen hade vi lite oflyt med några tunga poängtapp i början. Vi var inte riktigt samspelta då, men som helhet får vi vara väldigt nöjda med säsongen.

En säsong som alltså kan krönas med avancemang till division 1. 

Framtiden då? Anfallaren är tydlig med att han trivs i "Åtvid". 

– Jag är glad där jag är nu, säger Sandholm.

Kommer din fotbollsframtid påverkas av vilken division ÅFF spelar i nästa år?

– För min del så spelar det inte så stor roll. Jag vill ha speltid och vill kunna fortsätta utvecklas. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!