Sandholm show när H/T gick upp i topp: "Har en grundtrygghet"

En stabil insats. Det får man säga att Hjorted/Totebo stod för borta mot ett av årets överraskningslag, HM IS. När matchen var färdigspelad hade H/T vunnit med 3–0, efter ett hattrick av spjutspetsen Simon Sandholm. "Det var lite spretigt", säger tränaren Jimmy Svensson om matchen.

Hjorted/Totebo vann stabilt borta mot HM IS.

Hjorted/Totebo vann stabilt borta mot HM IS.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2024-09-08 18:38

Oddsen var såklart emot HM IS när Hjorted/Totebo kom på besök till Slättvallen i Mariannelund. 

Ett H/T i jakt på serieledning gjorde vad som krävdes och vann stabilt med 3–0.

De två första kassarna av Simon Sandholm kom via frisparkar. Den första en bit utanför straffområdet, och den andra genom en indirekt frispark. 3–0 kom efter ett snyggt anfall, som avslutades med att Albin Kito tryckte in bollen hårt mot Sandholm som avslutade med ett skott upp i krysset.

Jimmy Svensson, tränare i Hjorted/Totebo, efter segern:

– Det var varmt och vi gjorde inte en av våra bättre matcher, men det känns tryggt. Vi borde kanske kunnat gjort något mål till, men det blir lite hafsigt spel. Vi har en grundtrygghet att falla tillbaka på i den här typen av matcher, och vi är bättre än de spelare för spelare, säger Svensson och fortsätter: 

– Det var lite för spretigt för att jag ska kunna vara helt nöjd som tränare. Men vi släpper inte till så mycket chanser bakåt och får vara nöjda med tre poäng. 

Tre poäng som såklart var väldigt viktiga i tvåhästarsracet mot IFK Västervik. I och med att Västervik förlorade mot IFK Tuna i helgen, med 2–1, går H/T upp i tabelltopp med tre poängs marginal ned till Västervik.

– Det enda som ändrar sig för oss är att det räcker med kryss i sista matchen när vi möts om båda går rent framöver. Man ska komma ihåg att de har bättre målskillnad. Det är mycket kvar och vi har Stjärnan, Fågelfors och Djursdala härnäst. Jag förväntar mig tre tuffa matcher.

Svensson ger beröm till Herman Selerud i mål, backlinjen bestående av Rasmus Abrahamsson, Fabian Ring, Martin Degerman och Alex Laine samt hattrickhjälten Simon Sandholm.

Andreas Stejdahl, tränare i HM IS, tyckte H/T vann rättvist.

– Vi var på väg att få dem dit vi ville med spelidén som vi hade, men de är giftiga. De hade kanske lite tur vid de två första målen. Men vi krigar på bra efter förutsättningarna. Vi hade en del sjukdomar i veckan och det var väl fem spelare borta till den här matchen.

Blev kvaliteten på spelarna avgörande?

– Ja, så kan det vara. Vi fick inte redigt tag i bollen och slarvar i mottagningarna. Många av deras spelare har en hög nivå och vrider och vänder bort oss emellanåt.

Mittbackarna Felix och Simon Stejdahl samt Gabriel Rickardsson stack ut för HM IS.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!