Sänkte sin gamla klubb i premiärkrossen

Damallsvenska nykomlingen IFK Kalmar hade en jobbig premiär borta på Kristianstads fotbollsarena.

Kristianstad krossade nykomlingen IFK Kalmar i damallsvenska premiären. Arkivbild.

Fotboll2022-03-27 17:05

Smålänningarna orsakade en straff i mitten av första halvlek och fram klev Sheila van den Bulk som förvaltade möjligheten på bästa tänkbara sätt: 1–0 Kristianstad.

Strax innan paus utökade Baie Pridham KDFF:s ledning till 2–0.

– Vi är mycket bättre än vad Kalmar är, säger van den Bulk till Viaplay i paus.

IFK Kalmar ville nog gärna få in en reducering tidigt i andra för att få kontakt – det blev precis tvärtom.

Tabby Tindell, i Kalmar i fjol, gjorde 3–0 för sin nya klubb sex minuter in på andra halvlek – innan samma Tindell stänkte dit 4–0 kort därefter, ett mål som blev premiärens sista.

– Det var mycket känslor. Första matchen för för säsongen med ett nytt lag och mot Kalmar. En stor dag för mig, säger Tindell.