Sänkte Sundsvall med två mål – på två olika dagar

Jesper Westermark gjorde två av målen i Östers 3–2-seger borta mot Gif Sundsvall i superettan. Det ena på söndagen, det andra på måndagen.

Östers Jesper Westermark, till höger, gjorde två av målen i 3–2-segern mot Gif Sundsvall. Det ena på söndagen, det andra på måndagen.

Fotboll2023-04-24 14:44

Kort efter Westermarks 1–0-mål på NP3 arena i Sundsvall pausades matchen mellan "Giffarna" och Öster.

Funktionärer tog sig då ut på den snötäckta planen men efter en stunds skottande kom beslutet att spela klart matchen på måndagen i stället.

Dagen efter snökaoset var planen spelduglig och i början av andra halvlek gjorde Westermark 2–1 för bortalaget Öster. Två mål i samma match är inte särskilt ovanligt, att göra det i samma match – fast under två olika dagar – är desto mer ovanligt.

Smålänningarna vann till slut matchen med 3–2 och toppar superettan på maximala tolv poäng efter fyra spelade omgångar. Gif Sundsvall är sexa i tabellen, sex poäng bakom Öster.