Sara strider på topp

18-åriga Sara Stridh lämnade moderklubben Södra Vi IF inför den här säsongen för spel i seriekonkurrenten Vimmerby. Sara känner att hon har kommit väl in i laget och hoppas att kunna spela till sig en ordinarie plats som forward. - Det känns bara bra så här långt för min egen del och laget verkar så pass starkt att jag tycker att vi ska vara med i toppstriden av serien, säger Sara.

Sara Stridh är med och fightas om en av forwardsplatserna i Vimmerby. Hon var skyttedrottning i Södra Vi ifjol, men gör nu alltså sin första säsong i seriekonkurrenten VIF.

Sara Stridh är med och fightas om en av forwardsplatserna i Vimmerby. Hon var skyttedrottning i Södra Vi ifjol, men gör nu alltså sin första säsong i seriekonkurrenten VIF.

Foto:

Fotboll2003-04-26 11:40

Sara Stridh gjorde sig känd som en målskytt av rang under sin tid i SVIF. På försäsongen med VIF har hon också visat prov på målfarlighet genom att göra minst ett mål i alla matcher utom en. Trots det har Sara en ödmjuk inställning till sin första säsong i Vimmerby.
- Mitt mål är först och främst att ta en ordinarie plats i laget. Skulle jag sedan göra några mål också ser jag det som en ren bonus.
Den största skillnaden mellan spel i Södra Vi och Vimmerby har så här långt enligt Sara varit att man kör tre träningspass i veckan istället för två.
- Rent konditionsmässigt tycker jag dock inte att det har blivit någon skillnad. Vi tränar istället mer på att öva upp bolltekniken. Det har också givit önskat resultat.

Första damtränaren
Vimmerby leds sedan mitten av förra säsongen av Cissi Wilhelmsson, och det är faktiskt första gången som Sara har en kvinnlig tränare.
- Jag tycker inte att det är någon större skillnad. Cissi är minst lika tuff som mina tidigare tränare. Hon är hård, men rättvis kan man säga.
Tränarens omdöme om nyförvärvet är detta.
- Sara är väldigt duktig och kommer att bli ett fint tillskott för laget.
Cissi är dock noga med att betona att man inte ser Sara eller någon annan för den delen som någon nyckelspelare.
- Jag resonerar som så att alla spelare är lika viktiga för laget. Alla måste ju funka för att laget ska funka helt enkelt.
Förutom Sara Stridh har VIF inte värvat några spelare utifrån. Däremot har man plockat upp hela F16-laget i A-truppen. Det handlar om ett 15-tal tjejer som visat stor talang.
- De kommer verkligen att bli nyttiga för laget i framtiden. I år är det meningen att de ska utgöra grunden för det lag vi har i division fyra. Där kommer de att få känna på seniorspel på en lagom nivå. Förhoppningen är dock att ett par ska kunna prova på spel i A-laget också i år, säger Cissi.
Trots att Vimmerby ramlade ur tvåan ifjol så känner laget ingen press på att ta sig tillbaka dit så fort som möjligt.
Resultaten på försäsongen med idel segrar bortsett från en oavgjord och en förlust tyder dock på att man är ett lag för toppen, men tränaren vill ligga lågt.
- Jag tycker att Huskvarna och i viss mån Södra Vi är favoriter till seriesegern. Vi kommer att ta en match i taget och sedan får vi se hur långt det räcker.

Topplag
Sara Stridh är lite mer vågad i sina tips och tror att Vimmerby är ett lag för toppstriden. Hon är nämligen sugen på att spela i högre divisioner i framtiden. Om inte med Vimmerby så kanske med Linköpingslaget Kenty.
- Jag och målvakten Magda från Södra Vi har haft kontakt med klubben tidigare och har också tränat lite med dem. Nu har jag dock legat lågt på den fronten ett tag för det blir knappast aktuellt förrän jag tagit studenten nästa år. Det känns dock bra att ha lite kontakter med en klubb högre upp i seriesystemet ifall jag skulle bli sugen på att testa på elitnivå.
En av höjdpunkterna den här säsongen för Sara kommer derbymatcherna mot Södra Vi att bli.
- Det kommer att känns lite speciellt att möta mina gamla medspelare. Jag tror säkert att deras backar kommer att vara lite extra tuffa mot mig, men så ska det vara. Det är dock helt klart matcher som jag vill vinna lite mer än andra.
En annan match som nog Sara och VIF säkert vill vinna är den på söndag då det är seriepremiär.
För motståndet står Huskvarna som är en av seriefavoriterna. Det vore onekligen en bra start på säsongen med en seger där.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!