Sargat Leicester skrällde mot Liverpool

En hel backlinje på skadelistan och en 3–6-förlust i närminnet. Leicester var ordentligt nederlagstippat i hemmamötet med Liverpool – men vann ändå med 1–0. –Det är en viktig seger, en väldigt viktig seger, säger Kasper Schmeichel.

Ademola Lookman firar Leicesters segermål.

Fotboll2021-12-28 17:57

Det var två lag med vitt skilda förutsättningar som möttes på King Power-stadion i Leicester i Premier League-fotbollen.

Liverpool hade fått tillbaka flera nyckelspelare från sjukdom och dessutom fått vila i sex dagar – en sällsynt lyx för ett Premier League-lag över jul och nyår.

På andra sidan väntade ett Leicester med en match i benen för bara två dygn sedan, 3–6-förlusten mot Manchester City, samt sex försvarare på skadelistan.

Upplagt för tre enkla poäng för Liverpool alltså – men så blev inte fallet.

Redan efter en kvart visade det sig att det inte var bortalagets dag. Kasper Schmeichel räddade Mohamed Salahs straff och sedan nickade egyptiern returen i ribban.

I andra halvlek kunde Sadio Mané satt dit ledningsmålet på ett friläge, men avslutet gick över med en hårsmån.

Lookman hjälte

I stället smällde det åt andra hållet. Ademola Lookman drev bollen in i straffområdet och avslutade distinkt vid målvaktens första stolpe.

Liverpool fick en halvtimme på sig att rädda en poäng, men det ville sig inte. Brendan Rodgers mannar lämnade planen med segern i behåll.

– Att gå ut idag med trötta ben och trötta huvuden och prestera så där, jag kan bara berömma alla och berömma vår inställning. Det har inte gått vår väg den här säsongen. Men det vi alltid tar med oss är att vi inte ger upp, och det gjorde vi inte i dag, säger Kasper Schmeichel i Viaplay.

För första gången sedan april i år fick Liverpool lämna planen mållöst i en tävlingsmatch. Det har inte hänt sedan 0–0-matchen mot Real Madrid i Champions League i våras.

– Det var en väldigt konstig match. Vi var inte bra nog i kväll. Det är konstigt att förlora en sån här match. Vi missar en straff, och har tillräckligt med chanser, säger Jürgen Klopp i Viaplay.

Nu ligger tyskens lag sex poäng efter tabellettan Manchester City.

Kryss för Tottenham

Tottenham fick spela med en man mer i över en halvlek. Ändå blev det bara kryss, 1–1, borta mot Southampton.

James Ward-Prowse smällde in ledningsmålet för Southampton på halvvolley efter 25 minuters spel.

Men sedan fick Tottenham en straff och mittbacken Mohammed Salisu visades ut efter två gula kort.

Anfallsstjärnan Harry Kane förvaltade chansen från elva meter och kvitterade till 1–1.

Kane trodde sedan för en stund att han gett "Spurs" ledningen i den 53:e minuten, men målet dömdes bort för en knapp offside efter en VAR-koll.

Det kom aldrig något segermål och därmed tappade Tottenham viktiga poäng i kampen om Champions League-platserna.

– Det är klart att vi är besvikna, för att man måste utnyttja chansen att spela mot tio man, säger Conte till BBC.

Seger för West Ham

Desto bättre gick det för West Ham, som också är med i kampen om en topp fyra-placering. Londonlaget vände och vann med 4–1 borta mot bottenlaget Watford.

Samtidigt vann Crystal Palace hemma mot Norwich med klara 3–0.

Sedan tidigare har två tisdagsmatcher, Arsenal–Wolverhampton samt Leeds–Aston Villa, skjutits upp på grund av coronautbrott i Wolves och Leeds.

Även matchen mellan Everton och Newcastle, som skulle spelats på torsdag, har blivit framskjuten.