Säsongen över för Palmér: "Blev jättedålig dagen efter"

Hjärnskakningar är inte att leka med. Fråga bara Anton Palmér. "Jag blev sjukskriven i tre och en halv vecka och lider fortfarande en del av den jag åkte på. Idrotten behöver ha större respekt när sådant uppstår", säger den lokala fotbollsprofilen.

Anton Palmér har spelat färdigt för säsongen med Djursdala SK.

Anton Palmér har spelat färdigt för säsongen med Djursdala SK.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-09-22 13:00

38-årige Anton Palmér kom till Djursdala SK inför säsongen och har haft sin beskärda del av skador både tidigare i karriären och i år. När laget spelade derby mot Södra Vi för en dryg månad sedan råkade han ut för dubbla smällar.

– Jag hade rejäl otur. Inte nog med att jag fick en smäll mot huvudet. Dessutom vred jag till knät i samma situation, säger Palmér som ändå bet ihop och valde att inte uppsöka sjukhus direkt.

– Det var dumt av mig för jag blev jättedålig dagen efter. På sjukhuset konstaterade de att jag drabbats av en hjärnskakning och jag blev inlagd den dagen. Sedan fick jag ligga och vila i ett mörkt rum tre dagar till innan jag började må lite bättre.

Totalt blev han sjukskriven i tre och en halv vecka och känner sig inte helt återställd än.

– Jag klarar inte att sitta framför datorn för länge.

Vad tar du med dig för lärdom från händelsen?

– Jag tror att idrotten även på lägre nivå måste ha större respekt för hjärnskakningar. Kolla upp varje gång och vara noga med att följa rutinerna.

I helgen var Palmér på plats och såg Djursdala vinna mot HM IS med 2–1 och sannolikt säkra kontraktet i femman.

Det gläds han mycket åt.

– Det var väldigt skönt. Vi har gjort många bra matcher under säsongen, men tappat poäng på slutet, säger Palmér som hann göra tre mål på nio matcher med DSK.

Hur ser du på din fotbollsframtid?

– Jag har 3-4 månaders rehab för knäskadan. Säsongen är över. Jag får fundera på hur jag gör nästa. Man får ett annat perspektiv när sådant här händer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!